Met katten spelen stimuleert het natuurlijke jaaggedrag, zorgt voor beweging en houdt het dier attent, lenig en fit. Hier lees je 5 verschillende manieren.

Beweeg het speelgoed altijd van je kat af, een prooi rent immers ook niet naar de kat toe. Spel wordt pas echt leuk als er aan het eind een beloning wacht. Een ‘prooi’ in de vorm van een brokje houdt je kat gemotiveerd om te blijven spelen. Een geslaagde ‘jacht’ geeft zelfvertrouwen!

Met katten spelen op 5 manieren

met katten spelen en actief houden

  1. Veel katten vinden een hengeltje met een veertje eraan of een balletje aan een touwtje erg interessant. Ook kun je zelf ‘haas’ voor je kat spelen door een lang touw met daaraan een veertje om je middel te binden en daarmee vervolgens je normale bezigheden in huis doen. 
  2. Laat het speelgoed niet altijd liggen, maar haal het weg en wissel het af wat betreft formaat, vorm, kleur en stof. Zo blijven speeltjes speciaal en uitdagend voor je kat. 
  3. Veel katten rennen de hele kamer door achter het licht van een laserlampje aan. Voorkom frustratie en zorg altijd voor een beloning aan het eind van dit lichtspel, want sommige katten zullen geen inspanning leveren als ze doorkrijgen dat ze het lampje nooit kunnen vangen. 
  4. Katten vinden speelgoed met kattenkruid erin onweerstaanbaar. Kattenkruid stimuleert je kat om te spelen. Je kunt het ook los kopen om ergens in of op te doen. Lees hier meer over de bijzondere kracht van kattenkruid!
  5. Katten kunnen allerlei oefeningen leren. Met wat geduld is het zelfs mogelijk je kat te leren apporteren, of een high five te leren geven. Kijk hier hoe dat gaat!

We wensen je samen met je kat heel veel spelplezier en fijne tijd samen! Heb je meer vragen over de gezondheid of leefsituatie van je kat? Stel je vragen aan het Prins CareTeam!

Gerelateerde artikelen:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!