Mijn hond luistert niet! Leer je hond hier komen met de truc snelle worst! Hoe sneller je hond naar jou toe komt rennen, des te sneller hij lekkers krijgt. 

Nodig: een bakje met kleine stukjes Prins NatureCare worst, je hond en je goede humeur. Deze oefening doe je buiten op een rustige plek, waar je hond veilig los kan lopen en er geen andere honden in de buurt zijn.

Hier komen in vijf stappen

  1. Laat je hond een stukje NatureCare worst zien.
  2. Gooi het blokje worst vervolgens een paar meter weg. Zorg dat je hond je ‘worp’ ziet. Als je dit spel op een verharde ondergrond doet, ziet je hond het stukje beter neerkomen dan in het gras.
  3. Go! Je hond mag direct achter het stukje worst aan om het op te eten. Kan je hond het gegooide stukje worst niet direct vinden? Ren er dan naartoe en wijs het hem aan. Als je hem zelf lang laat zoeken, haal je namelijk de vaart te veel uit het spelletje.
  4. Precies op het moment dat je hond het stukje worst op heeft en zijn neus weer van de grond haalt, roep jij vrolijk zijn naam. Hoe sneller hij naar je toe rent, des te enthousiaster jij hem aanmoedigt.
  5. Zodra je hond naar je toe komt, sta jij alweer klaar met een nieuw stukje worst om te gooien. Go! Achter het volgende stukje aan! Hoe sneller jij bent met gooien (wacht daarmee wel tot de hond bij je is), des te sneller je hond wordt met komen! Wedden dat hij staat te popelen om dit spelletje nog een keer te doen?

Let op! Mijn hond luistert niet

Speel dit spel niet met meerdere honden tegelijk, dat kan onbedoeld competitie en agressie oproepen. Snijd de worst voor gebruik altijd eerst in kleine stukjes.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!