Is jouw kat te dik? Overgewicht geeft een verhoogd risico op gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan suikerziekte, blaasgruis en hart- en ademhalingsproblemen.

Als een kat te zwaar wordt, is het belangrijk de voeding aan te passen en/of de hoeveelheid lichaamsbeweging te vergroten. Is je kat goed op gewicht? Bepaal de lichaamsconditie van je kat via de bodyscore-tabel'. 

Is jouw kat te dik? 

Symptomen

  • Te dik, buikje, geen taille.
  • Geen uithoudingsvermogen.
  • Kortademig.
  • Weinig actief, veel slapen.

Dikmakers!

Vermijd extra bijvoeding zoals worst of kaas, dit zijn echte dikmakers! Zorg daarnaast voor voldoende beweging. Speel met je kat of geef de voeding in een voerbal of vergelijkbare producten. Lees ook onze tips voor voor katten met overgewicht.

Te snel afvallen kan voor gevaarlijke situaties zorgen!

Oplossing

  • VitalCare Dieet Weight Reduction & Diabetic krokante brokvoeding is geschikt om de kat op een verantwoorde manier te laten afvallen en om de regulering van de bloedsuikerspiegel te ondersteunen. De voeding is caloriearm en beschikt over eigenschappen die de kat ondersteunen tijdens het afvallen.
  • NatureCare Diet Cat Weight Reduction & Diabetic is een natvoeding met extra voedingsvezels, die helpen het hongergevoel te verminderen en je kat ondersteunen tijdens het afvallen.
  • VitalCare Indoor, VitalCare Sterilised en VitalCare Protection Indoor zijn krokante brokvoedingen speciaal voor binnenkatten die vaak wat minder actief zijn. Ze bevorderen de vetverbranding in het lichaam en bevatten extra vezels die een gevoel van verzadiging geven. Deze voedingen kun je geven als je kat weer op gewicht is, om te voorkomen dat hij weer aan gaat komen.

Handig

Je kunt de brok- en natvoedingen uit onze dieetlijn met elkaar afwisselen, zodat je verantwoord en gezond kunt variëren.

Let op!

Te snel afvallen of vasten is niet goed voor een kat en kan zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen. Zorg dus dat je kat geleidelijk afvalt (niet meer dan twee procent van het lichaamsgewicht per week) en wel blijft eten. Het CareTeam kan samen met jou een verantwoord afslankplan voor je dier opstellen.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!