Nieuw van Prins: Prins ProCare Sport-Life Excellent, een geperste brokvoeding voor sportieve honden die een actief leven leiden. Van gewoon actief tot heel sportief: voor iedere activiteit bieden wij je hond nu een passende voeding! Prins ProCare Sport-Life Excellent is verkrijgbaar via de dierenspeciaalzaak.

Hoe weet je nu welke brok jouw hond nodig heeft? Daarvoor zetten we drie van onze geperste brokvoedingen even op een rijtje. Het is niet zo dat de ene voeding beter is dan de ander. Het is maar net wat het best bij de activiteit van jouw hond past.

Fit blijven: Prins ProCare Standard Fit

Prins ProCare Standard Fit is een voeding om normaal actieve volwassen honden, die bijvoorbeeld een paar keer per dag  een wandeling maken, fit te houden. Deze honden hebben aan een voeding met een gemiddelde hoeveelheid eiwit, vet en energie voldoende. Standard Fit bevat iets meer voedingsvezels en is ook geschikt voor gesteriliseerde en gecastreerde honden.

 • Eiwitgehalte: 24 procent
 • Vetgehalte: 12 procent
 • Energie: 3880 kcal per kilo voeding

Actief zijn: Prins ProCare Super Active

Prins ProCare Super Active is een voeding voor opgroeiende en volwassen honden die net iets actiever en in de kracht van hun leven zijn. Deze voeding is vooral geschikt voor honden die veel wandelen, rennen en spelen en/of sporten van korte duur beoefenen. Super Active is ook geschikt voor drachtige en zogende honden.

 • Eiwitgehalte: 26 procent
 • Vetgehalte: 17 procent
 • Energie: 4130 kcal per kilo voeding

Echt sporten: Prins ProCare Sport-Life ExcellentPrins ProCare Sport-Life Excellent

Prins ProCare Sport-Life Excellent is onze nieuwste voeding, speciaal voor sportieve honden die naast de gebruikelijke dagelijkse beweging echt een paar keer per week flink sporten en topprestaties moeten leveren  met een gemiddelde activiteitsduur, zoals werkhonden of honden die sporten als canicross en agility beoefenen. Sport-Life kan ook geschikt zijn voor honden die moeite hebben op gewicht te blijven.

 • Eiwitgehalte: 32 procent
 • Vetgehalte: 22 procent
 • Energie: 4380 kcal per kilo voeding

Wist je dit?

Voor kortdurende sportactiviteiten en het afleggen van korte afstanden gebruikt een hond vooral koolhydraten als brandstof. Voor duursporten waarbij je langere afstanden aflegt of waarvoor je veel uithoudingsvermogen nodig hebt, zijn vooral vetten nodig als energiebron.

Het verschil

Standard Fit, Super Active en Sport-Life Excellent zijn allemaal gemaakt op basis van dezelfde ingrediënten. Het verschil zit hem vooral in de hoeveelheid eiwitten en vetten. Alle voedingen bevatten kip en kalkoen. Kip en kalkoen zijn van nature rijk aan eiwitten, die bijdragen aan de instandhouding van de spiermassa en een goede spierconditie. Daarnaast bevatten de voedingen allemaal zalmolie. Zalmolie is rijk aan omega 3-vetzuren die onder meer een gezonde vacht en het leervermogen ondersteunen.

Meer is niet altijd beter

Een voeding met meer eiwitten, vetten en energie is niet per definitie beter. Als je een  niet zo actieve hond een te energierijke voeding geeft, heb je grote kans dat hij toeneemt in gewicht. Je kunt er dan voor kiezen want minder van die energierijke voeding te geven, maar het is wél belangrijk dat je hond na het eten een verzadigd gevoel heeft. In plaats van bijvoorbeeld een klein beetje Sport-Life Excellent zou je dan beter iets meer Super Active kunnen voeren, of in plaats van iets minder Super Active iets meer Standard Fit.

Actief, actiever, actiefst

Hoe actief is nou precies actief, en hoeveel moet je dan eten? Op de verpakkingen van ProCare Standard Fit en ProCare Super Active geven we voedingsadviezen voor de volgende activiteitenniveaus:

 • Minder actief (minder dan 1 uur per dag)
 • Normaal actief (1-3 uur per dag)
 • Zeer actief (meer dan 3 uur per dag)

Op de verpakking van ProCare Sport-Life Excellent gaan we uit van:

 • Actief (3 uur per dag)
 • Zeer actief (3-6 uur per dag)
 • Extreem actief (meer dan 6 uur per dag)

Let op: onze voedingswijzers dienen slechts als algemene richtlijn. Iedere hond heeft zijn eigen energiebehoefte!

Speciaal voor sporters

Geperste brokvoeding is zeer geconcentreerd en heeft daardoor minder volume, waardoor de porties in vergelijking met krokante brokken kleiner zijn. Dat zorgt voor een lagere maagbelasting en dat is ideaal voor actieve honden. Daardoor past een geperste voeding vaak beter bij sporthonden dan een krokante voeding.

Moet ik overstappen?

Wat als je een echte sporthond hebt die het bijvoorbeeld goed doet op ProCare Super Active? Moet je dan overstappen naar ProCare Sport-Life Excellent?  ‘Wat goed is, moet je zo laten’, zegt Prins-oprichter meneer Verkade altijd. Als je wilt weten of een andere voeding misschien beter bij je hond past, kun je voor gratis advies op maat contact opnemen met ons CareTeam. Dat geldt ook als je een pup of senior hebt, of een hond met gezondheidsproblemen. Daar hebben we namelijk weer andere voedingen voor.

ProCare Sport-Life Excellent voeren?

Deze voeding staat (nog) niet aangegeven op onze maatbekers, maar is even geconcentreerd en heeft dezelfde dichtheid als Prins ProCare Super Active. Je kunt dus de maatbeker van de Super Active gebruiken om de gewenste portie Sport-Life Excellent af te meten.

Het kan nóg actiever!

Voor de supersprinters als windhonden, en de echte duursporters als sledehonden, werken we aan een lijn professionele sportvoedingen die is ontwikkeld in samenwerking met professionals, die onze voedingen uitgebreid hebben gevoerd en getest.  Meer weten? Vraag het ons CareTeam!

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!