Prins presenteert: de allereerste diepvries vers vlees dieetvoedingen voor je hond en kat. We vertellen je graag wat meer over deze drie complete en hoogwaardige dieetvoedingen, speciaal voor honden en katten met een voedselovergevoeligheid en/of maagdarmproblemen en voor honden met gewrichtsproblemen.

Prins TotalCare Diet Dog Hypoallergenic Horse Complete, Prins TotalCare Diet Cat Hypoallergenic Horse Complete en Prins TotalCare Diet Dog Mobility Complete zijn niet alleen de eerste dieetvoedingen van Prins in vers vlees vorm, maar ook de allereerste vers vlees voedingen in het algemeen die zich officieel dieetvoeding mogen noemen.

TotalCare Diet Hypoallergenic Horse Complete

Voor dieren die overgevoelig zijn voor een ingrediënt in hun voeding, wat zich vaak uit in huid- en vachtproblemen en/of maagdarmklachten, ontwikkelde Prins TotalCare Diet Dog Hypoallergenic Horse Complete voor pups en volwassen honden en TotalCare Diet Cat Hypoallergenic Horse Complete voor kittens en volwassen katten. Een hypoallergene voeding wordt vaak ingezet wanneer als een dier last heeft van huid-,vacht- of maagdarmklachten.

Hypoallergeen, wat is dat?

Een hypoallergene voeding, ook wel eliminatiedieet genoemd, bevat bij voorkeur een eiwitbron die het dier nog niet eerder heeft gegeten en koolhydraatbronnen waarvan bekend is dat ze niet snel voor een overgevoeligheidsreactie zorgen. Prins TotalCare Diet Hypoallergenic Horse Complete voedingen bevatten als enige dierlijke eiwit bron paardenvlees. Ze zijn graan- en glutenvrij en bevatten als koolhydraatbronnen aardappel en erwt.

Compleet

Om goed te kunnen beoordelen of een Prins TotalCare Diet Hypoallergenic Horse Complete voeding bij je dier past, is het belangrijk gedurende een periode van minimaal zes weken alleen deze voeding te geven. Daarom is het goed om te weten dat onze dieetvoedingen compleet zijn en alle voedingsstoffen bevatten die je dier nodig hebt. Als je namelijk alleen enkelvoudig paardenvlees zonder toevoegingen zou geven, krijgt je dier geen volledige maaltijd binnen.

Voedselovergevoeligheid

Meer weten over voedselovergevoeligheid? Lees dan dit artikel.

Waarom paard?

We hebben bewust voor paard als ingrediënt van deze hypoallergene voeding gekozen. Paard wordt in gangbare voedingen niet of nauwelijks gebruikt en is dan ook ideaal om als eliminatiedieet in te zetten. Daarnaast is paard ook een duurzame eiwitbron.  

We gebruiken voor onze voedingen graag duurzame eiwitbronnen.

Uit Europa

Bovendien willen we graag dat het vlees voor onze voedingen zoveel mogelijk uit Nederland of uit landen in de buurt van Nederland komt. De paarden die we voor onze TotalCare dieetvoedingen gebruiken, zijn van Europese afkomst en worden in Europese slachthuizen geslacht. Bij paarden heb je niet zoiets als een speciaal vleesras, zoals bij bijvoorbeeld runderen wel het geval is. Het is vlees wat sowieso beschikbaar komt, omdat paarden vanwege ouderdom of een blessure geslacht worden. Geen ‘kweekpaarden’ dus, maar dieren die een vol leven hebben geleid.

Wist je dit?

Paardenvlees is van zichzelf al rood van kleur, maar vaak horen we over onze  andere TotalCare diepvries vers vleesvoedingen dat ze wat ‘grauw’ van kleur zijn. Maar dat is gewoon de kleur van het vlees. Je kunt kleurstoffen of bloed aan vers vlees toevoegen om het mooi rood te laten lijken, maar dat is iets wat we bij Prins niet willen. De kleur van vlees kan trouwens per seizoen en afhankelijk van de voeding van het dier verschillen. Zo is maïskip geler en is de pens van een koe uit de wei die gras eet anders van kleur dan de pens van een koe die in de winter op stal staat.

Geen probleem!

Heb je een gezonde hond of kat zonder voedselallergie of maagdarmklachten, maar wil je wél graag een vers vleesvoeding met paard geven? Geen probleem! Je kunt dan ook gewoon TotalCare Diet Hypoallergenic Horse Complete voeren.

Maatwerk

Vaak hoor je een algemene vuistregel als ‘je moet je dier x-gram vers vlees per kilo lichaamsgewicht geven’. Maar pas op, voeren is maatwerk! Paard bijvoorbeeld is een mager product en bevat minder calorieën dan andere vleessoorten. In vergelijk met onze reguliere TotalCare diepvries vers vleesvoedingen moet je er daarom iets meer van geven. Zie daarvoor de voedingswijzer op de verpakking.

Katten zijn kieskeurig

Je zou zeggen dat alle dieren dol zijn op vers vlees, maar bij katten ligt dat toch nét even iets anders. Ze moeten een TotalCare-voeding vaak leren eten. Dat komt door een aantal factoren:

  • Onze diepvries vers vleesvoedingen zijn helemaal compleet. Dat betekent dat er een vitaminen- en mineralenmix aan is toegevoegd, zodat je dier alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Ongeveer de helft van de katten blijkt dat niet zo lekker te vinden. Niet complete vers vleesvoedingen zonder toevoegingen eten ze vaak wel. Die vormen echter géén volledige maaltijd.
  • In tegenstelling tot aaseters als honden, die geen moeite hebben met het eten van gevonden kadavers en dierlijke resten, vinden katten een ‘dood stuk vlees’ niet aantrekkelijk en te koud. Katten eten op basis van temperatuur en geur. Je kunt onze TotalCare-voeding aantrekkelijker voor ze maken door het vlees even te verwarmen, bijvoorbeeld door er een beetje lauwwarm water aan toe te voegen.
  • Wil je kat écht geen vers vlees eten? Dan kun je als alternatief een Prins NatureCare vleesmaaltijd in blik geven. Voor katten met een voedselovergevoeligheid en/of maagdarmproblemen hebben we Prins NatureCare Diet Cat Hypoallergic Salmon.

Niet alle katten zijn even dol op vers vlees, zo blijkt.

TotalCare Diet Dog Mobility Complete

Gewrichtsproblemen komen bij volwassen honden regelmatig voor, met name artrose. Genezen kun je ze helaas niet, wél kun je maatregelen nemen om de klachten te verminderen. Prins TotalCare Diet Dog Mobility Complete is een diepvries vers vlees dieetvoeding speciaal voor volwassen honden met gewrichtsproblemen en bevat voedingsstoffen die een positieve invloed hebben op de gewrichten en beweeglijkheid van je hond, zoals glucosamine, chondroïtine, gelatinehydrolysaat en bèta-glucanen en daarnaast een extra hoge dosering omega 3-vetzuren, zoals EPA en DHA.

Ook graanvrij

TotalCare Diet Dog Mobility Complete bevat runderhart en runderlever. Deze voeding is, net als de andere TotalCare dieetvoedingen, graanvrij. In plaats van granen zijn aardappel, erwt en wortel gebruikt.

Zalmolie

Alle TotalCare dieetvoedingen bevatten zalmolie, dat veel omega 3-vetzuren bevat. Deze omega 3-vetzuren:

  • hebben een goede invloed op gewrichten en vacht
  • beschermen bij veroudering
  • hebben een goede invloed op een betere leerprestatie

Wist je dit?

Zorg dat je de plastic binnenzak met vleesschijfjes uit de TotalCare doos altijd goed afsluit als je die weer terugzet in de vriezer. Anders krijg je zogeheten vriesbrand, waardoor het vlees uitdroogt.

Fijn!

Dankzij de nieuwe TotalCare vers vlees dieetvoedingen kun je het dieet van je voedselovergevoelige hond of kat of je hond met gewrichtsproblemen nog meer variëren, en bijvoorbeeld een dieet brok- of blikvoeding vervangen door of afwisselen met vers vlees. Het Prins CareTeam helpt je graag met advies over hoe je de nieuwe TotalCare vers vlees dieetvoedingen moet gebruiken, en met welke andere voedingen je ze kunt combineren.

Marjolein van het CareTeam

Meer weten over voeding? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!