Wij hebben een drie jaar oude Border Collie reu, Guinness. Hij was niet bang voor onweer en vuurwerk, tot enkele jaren geleden naast een kerk tijdens onweer de bliksem insloeg. Guinness was toen thuis met mijn vriend. De ramen trilden en het moet een hels kabaal zijn geweest. Guinness is sinds deze traumatische ervaring doodsbang. Hij laat een hoop tekenen van angst zien, tot echt schreeuwen aan toe. Het werd met ieder onweer erger en het was bijna niet meer te doen voor onze arme kerel.

Met het idee 'baat het niet, dan schaadt het niet´ heb ik een zogeheten Thundershirt voor hem aangeschaft en zijn we halverwege november, op aanraden van het Prins CareTeam en na het lezen van veel positieve berichten, begonnen met het voeren van Prins Resist. Tot aan de jaarwisseling hadden we geen onweer en merkten we dus geen verschil aan Guinness, het was voor ons afwachten hoe hij zou gaan reageren.

Op 29, 30 en 31 december had Guinness het Thundershirt fulltime aan en de laatste week voor de jaarwisseling hebben we de hoeveelheid brokken iets verhoogd. Gelukkig wonen we in een relatief klein dorp met vooral oudere mensen, waardoor er weinig knalvuurwerk wordt afgestoken tijdens de jaarwisseling. Maar ik kan niet anders dan met lof spreken over de voeding, Guinness heeft voor zijn doen een geweldige jaarwisseling gehad. Niet ijsberen, janken, schreeuwen, verstoppen of letterlijk langs de muur op gaan van angst, alleen een lichte trilling en af en toe een heel klein piepje. Hij lag rustig in zijn mand, vrij ontspannen en heel kalm. 

Prins Resist was onze laatste hoop en het is gelukt!

Waar hij vorig jaar pas op 1 januari om 14.00 uur weer voor het eerst naar buiten durfde, ging Guinness nu netjes om 00.50 uur mee naar buiten om zijn behoefte te doen. Zonder aarzelen ging hij plassen en poepen, en het klinkt heel onnozel, maar voor ons was het een hele overwinning. Toen we thuiskwamen besloten we te gaan slapen ondanks dat er in de verte nog vuurwerk afgeschoten werd. Guinness is, zonder Thundershirt, direct als een lief schattig donutje gaan slapen tot de volgende ochtend 10.00 uur, zonder stress of angst.

Lieve Prins-werknemers, -ontwikkelaars, -testers en anderen: BEDANKT! Bedankt namens onze Guinness, die de jaarwisseling niet meer vol stress en angst tegemoet hoeft te gaan. Wij waren echt ten einde raad en stonden op het punt om hem tijdens de jaarwisseling volledig onder narcose te laten brengen. Prins Resist was onze laatste hoop en het is gelukt! Het werkt ontzettend goed.

Heel veel liefs,
Kim Dusch
& uiteraard een high five en lik van Guinness!

Foto: Kim Dusch

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!