Als je overstapt naar een diervoeding van Prins, raden wij je aan om voor een optimale overstap onze richtlijnen te volgen.

Onderstaande overstapadviezen gelden voor honden. Heb je een kat en wil je die overzetten naar een van onze krokante brokvoedingen? Meng dan gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding tot je geheel bent overgestapt.

Doen met diervoeding!

Wil je overstappen van of naar een dieetvoeding? Vraag dan ons CareTeam om een advies op maat voor jouw dier.

Overstappen van krokant naar krokant

Overstapadvies A. Als je van een andere krokante (geëxtrudeerde) brok overstapt naar een krokante brok van Prins, kun je dat doen door de oude en de nieuwe diervoeding te mengen. Meng gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude tot je geheel bent overgestapt. In een enkel geval kan de ontlasting door de wisseling van voeding iets anders zijn dan normaal, dit is niet ernstig. Je kunt ook kiezen voor een overstap middels diepvries vers vlees, zie daarvoor overstapadvies C.

Overstappen van krokant naar geperst

Overstapadvies B. Als je overstapt van een krokante (geëxtrudeerde) brok naar een geperste brok van Prins, adviseren wij de hond in één keer over te zetten op de nieuwe voeding, dus niet door te mengen. In een enkel geval kan de ontlasting door de wisseling van voeding iets anders zijn dan normaal, dit is niet ernstig. Je kunt ook kiezen voor een overstap middels diepvries vers vlees, zie daarvoor overstapadvies C.

Wist je dit?

Een geperste brok is een geconcentreerde voeding met minder volume dan een krokante brok.De porties die je geeft zijn daardoor kleiner!

Overstapadvies C. Overstappen naar een nieuwe brokvoeding is ook mogelijk middels diepvries vers vlees. Geef je hond dan gedurende één week een diepvries vers vlees maaltijd, bijvoorbeeld Prins TotalCare Super Active Complete. Dit zorgt er voor dat de darmflora zich optimaal herstelt. Na de week vers vlees kun je de nieuwe brok direct zonder te mengen geven.

Overstappen naar vers vlees

Als je hond voor het eerst vers vlees krijgt, raden wij je aan het vlees de eerste twee dagen even licht aan te koken, zodat het spijsverteringsstelsel aan deze nieuwe voeding kan wennen. Daarna kun je het vlees ontdooid rauw op kamertemperatuur geven.

Overstappen van geperst naar krokant

Volg voor de overstap van een geperste brok naar een krokante brokvoeding van Prins advies B (in één keer overstappen) of C (overstappen middels diepvries vers vlees).

Overstappen van geperst naar geperst

Volg voor het overstappen van een andere geperste brok naar een geperste brok van Prins advies A (gedurende zeven dagen mengen).

Overstappen van vlees naar brok

Krijgt jouw hond nog geen brokken en wil je van bijvoorbeeld een vleesvoeding overstappen naar een geperste of krokante brokvoeding? Dan geldt overstapadvies B (in één keer overstappen).

Verdeel de dagportie diervoeding over minimaal twee maaltijden per dag. 

Voer en verwen verstandig!

  • Verdeel de dagportie diervoeding over minimaal twee en bij voorkeur drie maaltijden per dag. Dat geeft een minder zware maagbelasting en komt de opname van voedingsstoffen ten goede. Je kunt je hond bijvoorbeeld voor je gaat slapen nog een deel van zijn maaltijd geven.
  • Voor een goede vertering en betere benutting van de voedingsstoffen is rust belangrijk. Laat de hond daarom eerst even uithijgen voordat je hem voert en zorg na de maaltijd voor voldoende rust.
  • Houd de ontlasting van je hond goed in de gaten, hier valt namelijk veel aan af te lezen. Een goede drol van een gezonde hond is donkerbruin van kleur, compact en stevig van structuur.
  • Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater op kamertemperatuur. Koud water is een extra aanslag op de hondenmaag en kan diarree tot gevolg hebben.
  • Geef bij voorkeur geen bijvoeding als brood, kaas of tafelresten en beperk ook het aantal kauwsnacks. Deze bijvoedingen kunnen namelijk een verstoring in het maag-darmkanaal veroorzaken.
  • Breek hondenkoekjes in meerdere stukjes, zo kun je jouw hond vaker belonen. Of houd wat brokjes van de dagportie voeding apart om die als beloning te kunnen geven.
  • Om je hond lekker bezig te houden en langer plezier van zijn maaltijd te laten hebben, kun je een voerpuzzel of brokkenbal gebruiken. De dierenspeciaalzaak en het Prins CareTeam kunnen je hierover adviseren.
Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!