Als je overstapt naar een diervoeding voor je kat van Prins, raden wij je aan om voor een optimale overstap onze richtlijnen te volgen.

Heb je een kat en wil je die overzetten naar een van onze krokante brokvoedingen? Meng dan gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding tot je geheel bent overgestapt.

Doen met diervoeding voor je kat!

Wil je overstappen van of naar een dieetvoeding? Vraag dan ons CareTeam om een advies op maat voor jouw dier.

Overstappen van krokant naar krokant

Overstapadvies. Als je van een andere krokante (geëxtrudeerde) brok overstapt naar een krokante brok van Prins, kun je dat doen door de oude en de nieuwe diervoeding te mengen. Meng gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude tot je geheel bent overgestapt. In een enkel geval kan de ontlasting door de wisseling van voeding iets anders zijn dan normaal, dit is niet ernstig. Je kunt ook kiezen voor een overstap middels diepvries vers vlees, zie daarvoor overstapadvies C.

Voer en verwen verstandig!

  • Verdeel de dagportie diervoeding over minimaal twee en bij voorkeur drie maaltijden per dag. Dat geeft een minder zware maagbelasting en komt de opname van voedingsstoffen ten goede. Je kunt je kat bijvoorbeeld voor je gaat slapen nog een deel van zijn maaltijd geven.
  • Voor een goede vertering en betere benutting van de voedingsstoffen is rust belangrijk. Laat de kat daarom eerst even uitrusten voordat je hem voert en zorg na de maaltijd voor voldoende rust.
  • Houd de ontlasting van je kat goed in de gaten, hier valt namelijk veel aan af te lezen. Een goede drol van een gezonde kat is donkerbruin van kleur, compact en stevig van structuur.
  • Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater op kamertemperatuur. Koud water is een extra aanslag op de kattenmaag en kan diarree tot gevolg hebben.
  • Geef bij voorkeur geen bijvoeding als brood, kaas of tafelresten en beperk ook het aantal kauwsnacks. Deze bijvoedingen kunnen namelijk een verstoring in het maag-darmkanaal veroorzaken.
  • Breek kattensnacks in meerdere stukjes, zo kun je jouw kat vaker belonen. Of houd wat brokjes van de dagportie voeding apart om die als beloning te kunnen geven.
  • Om je kat lekker bezig te houden en langer plezier van zijn maaltijd te laten hebben, kun je een voerpuzzel of brokkenbal gebruiken. De dierenspeciaalzaak en het Prins CareTeam kunnen je hierover adviseren.
Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!