Wil je met kerst zelf iets lekkers maken voor je hond of kat? Met behulp van Prins Train & Care kun je kerstkoekjes maken waarvan je dier verantwoord kan smikkelen en smullen.

Verwarm de oven voor op circa 180 graden, bekleed de bakplaat of het bakrooster met een stuk ovenpapier en pak een mengkom en een lepel. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. En houd je huisdieren even uit de buurt van de oven om te voorkomen dat ze hun nieuwsgierige neus branden!

Nodig

Zo maak je de kerstkoekjes

Meng het bakmeel met het ei en de zalmpaté. Voeg indien nodig een of enkele scheutjes water toe, tot je een werkbaar deeg krijgt. Bestuif je werkblad en het deeg met wat bloem, zodat het minder kleverig wordt, en vorm het deeg met je handen en vingers tot een platte plak van ongeveer een halve centimeter dik. Gebruik de kerstvormpjes uit het deeg te steken. Als het deeg erg klef en kleverig is, kun je de vormpjes vullen met deeg en daarna weghalen. Je kunt het deeg desgewenst even in vershoudfolie laten rusten in de koelkast of opstijven in de vriezer, zodat het steviger wordt. Krijg je meer hompen dan kerstvormpjes? Wees gerust: je dier vindt die straks net zo lekker, het komt allemaal goed! Bak de koekjes afhankelijk van hun formaat en dikte in circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Lekker gezond

Prins Train & Care zalmpaté is rijk aan verse zalm, de favoriete smaak van veel honden en katten. Zalm is een belangrijke bron van omega 3-vetzuren, die de huid en vacht ondersteunen en passen in een gezonde voeding.

Afkoelen én breken!

Laat de koekjes eerst goed afkoelen en breek de kerstkoekjes in kleine stukjes voordat je ze aan je dier geeft. Eetsmakelijk! 

Marjolein van het CareTeam

Meer weten over voeding? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!