Wil je met kerst zelf iets lekkers maken voor je hond of kat? Met behulp van Prins Train & Care en Play & Care maak je heerlijke kerstkoekjes voor je hond of kat waarvan je dier verantwoord kan smikkelen en smullen.

Verwarm de oven voor op circa 180 graden, bekleed de bakplaat of het bakrooster met een stuk ovenpapier en pak een mengkom en een lepel. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. En houd je huisdieren even uit de buurt van de oven om te voorkomen dat ze hun nieuwsgierige neus branden!

kerstkoekjes voor je hond of kat

Nodig

kneed beslag kerstkoekjes voor je hond of katMaak een bol van het beslag voor de prinsheerlijke kerstkoekjes voor je hond of kat

Zo maak je de kerstkoekjes voor je hond of kat

Meng het bakmeel met het ei en de zalmpaté. Voeg indien nodig een of enkele scheutjes water toe, tot je een werkbaar deeg krijgt. Bestuif je werkblad en het deeg met wat bloem, zodat het minder kleverig wordt, en vorm het deeg met je handen en vingers tot een platte plak van ongeveer een halve centimeter dik. Gebruik de kerstvormpjes uit het deeg te steken. Als het deeg erg klef en kleverig is, kun je de vormpjes vullen met deeg en daarna weghalen. Je kunt het deeg desgewenst even in vershoudfolie laten rusten in de koelkast of opstijven in de vriezer, zodat het steviger wordt. Krijg je meer hompen dan kerstvormpjes? Wees gerust: je dier vindt die straks net zo lekker, het komt allemaal goed! Bak de koekjes afhankelijk van hun formaat en dikte in circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

kerstkoekjes voor je hond of katDoe kerstkoekjes voor je hond of kat in de ovenZet timer aan voor kerstkoekjes voor je hond of kat

Lekker gezond

Prins Play & Care is een beloningscrème in een tube die je kunt inzetten bij het spelen met en verzorgen van je kat, of gewoon als een lekker verwenmomentje tussendoor. Rijk aan kip, zalm of kalkoen en verkrijgbaar in een speciale variant voor kittens.
Prins Train & Care is een beloningscrème in een tube die je kunt inzetten bij het trainen met en verzorgen van je hond, of gewoon als een lekker verwenmomentje tussendoor. Rijk aan kip, zalm of kalkoen en verkrijgbaar in een speciale variant voor puppy’s.

haal kerstkoekjes voor je hond of kat uit de ovenPrinsheerlijke kerstkoekjes voor je hond of kat zijn klaar

Afkoelen én breken!

Laat de koekjes eerst goed afkoelen en breek de kerstkoekjes in kleine stukjes voordat je ze aan je dier geeft. De kerstkoekjes voor je hond of kat zijn klaar. Eetsmakelijk!
 

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!