Een kat in huis! Een fijn speel- en knuffelmaatje voor het hele gezin. In onze eerdere artikelen kon je al lezen hoe je kunt zorgen dat je kind en kat het goed kunnen vinden en samen veel plezier kunnen gaan hebben. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je samen met je kind en kat kunt spelen. Je kat trainen was nog nooit zo leuk!

Je kat trainen: Apport!

Kan een kat apporteren? Jazeker! Sterker nog, voor veel katten is het één van de leukste spelletjes om te doen! Niet zo gek, ze zijn van nature natuurlijk dol op het achternajagen van hun prooi. Om te zorgen dat je kat het speeltje ook naar je terugbrengt, geven we je in dit artikel graag wat tips!

Samen een high five aanleren

Wow! Hoe cool is dat! Samen leren om je kat een high five te laten geven met behulp van de Prins Play & Care beloningscrème. Kattengedragsdeskundigen zijn van mening dat als je gebruikmaakt van belonen en niet van dwang, je een kat op een leuke manier meer kunt laten doen en je ook de onderlinge band met je dier kunt versterken. Wij gebruiken hier als beloning Prins Play & Care Kat een lekkere beloningscrème in een tube. Lees in dit artikel hoe je dit aanpakt. Je kat trainen was nog nooit zo gemakkelijk!

Tijd om te spelen!

Spelen met de kat stimuleert het natuurlijke jaaggedrag, zorgt voor beweging en houdt het dier attent en lenig. Samenspelen versterkt bovendien de band tussen je kat en het hele gezin. In dit artikel geven we je een aantal leuke tips voor leuk speelgoed en oefeningen. Gegarandeerd een hoop spelplezier met elkaar!

Maak ook van eten een feestje

Spelen met je eten: dat mag als je een kat bent! Door zijn maaltijd op een leuke manier aan te bieden zorg je ervoor dat je kat zijn jachtinstinct kan uitleven en letterlijk lekker bezig is. Verstop bijvoorbeeld met elkaar wat brokjes in huis, of maak gebruik van het spel met de wc-rol! Wil je weten hoe je dat doet? Neem een kijkje bij dit artikel.

Kat in ’t bakkie!

Spelen met je kat hoeft zeker niet moeilijk te zijn. Met lege kartonnen dozen kun je allerlei leuke spelletjes met je kat doen! Vrijwel iedere doos is geschikt om leuke dingen mee te doen. Van schoenen- tot bananendoos: je kunt er echt van alles mee bedenken. In dit artikel geven we je een suggestie en dagen we je uit om nog veel meer dingen met een doos te verzinnen!

Houd het leuk en stop wanneer het trainen je kat gaat vervelen. Train en speel dus niet te lang! Heb je vragen over spelen met je kat en het opbouwen van een goede band met elkaar? Ook daarvoor kun je terecht bij het Prins CareTeam. Zij zijn er voor jou!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!