Zo snel maakte je nog nooit een leuk snuffelspel voor je hond: voor het hondenspel jeansworst heb je alleen een oude spijkerbroek en wat lekkers nodig.

Honden kunnen dit spel liggend spelen, jeansworst is dus ideaal voor honden die vanwege hun leeftijd of door een operatie of blessure niet veel kunnen of mogen bewegen.

Belangrijk

  • Houd tijdens dit spel altijd toezicht, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond met zijn kop in de broek vast komt te zitten of de spijkerbroek kapotmaakt.
  • Speel dit spel niet met meerdere honden tegelijk, dat kan onbedoeld competitie en agressie oproepen. 
  • Snijd de NatureCare worst voor gebruik altijd eerst in kleine stukjes. 

Dit heb je nodig

  • Een oude spijkerbroek
  • Een (stuk) Prins NatureCare worst, in kleine blokjes gesneden. Je kunt in plaats van stukjes worst ook een deel van de brokjesmaaltijd van je hond gebruiken.

Zo maak je het spel

Neem een oude spijkerbroek en knoop de pijpen daarvan een paar keer aan elkaar vast. Tussen die grote knopen kun je blokjes worst verstoppen, net als in de front- en kontzakken en in de uiteinden van de pijpen.

Start de snuffelpret!

Zo speel je het hondenspel Jeansworst

  • Laat je hond liggen en leg de spijkerbroek tussen zijn voorpoten. Start de snuffelpret! Help je hond in het begin door de blokjes worst aan te wijzen en de zakken of pijpen iets open te houden, zodat hij er makkelijk bij kan. 
  • Heeft je hond de smaak te pakken? Laat hem dan zelf lekker verder snuffelen tot hij alle worstblokjes heeft gevonden. Hoe rustiger en geconcentreerder de hond zoekt, des te sneller hij resultaat heeft. Gaat je hond (uit frustratie) te wild met de spijkerbroek om? Maak het zoekspel dan weer wat makkelijker door hem te helpen. Je kunt ook gewoon eerst wat blokjes worst op de spijkerstof leggen, zodat de hond die er rustig af kan (leren) eten.

Klaar?

Spijkerbroek afgesnuffeld en leeggegeten? Dan kun je de broek in de was doen en later opnieuw inzetten. Check eerst of je hond alle worstblokjes heeft gevonden en schud de broek even goed uit om de laatste kruimels te verwijderen.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!