Boven een bepaalde leeftijd wordt de kat minder actief en zullen sommige organen niet meer optimaal functioneren, waardoor zijn voedingsbehoefte verandert. Dan is het aan te bevelen over te stappen naar een voeding die speciaal voor oudere katten is samengesteld.

Deze voedingen bevatten bijvoorbeeld betaglucanen en zalmolie voor het ondersteunen van de gewrichten en hebben een aangepast mineraalgehalte ter ondersteuning van de gezondheid van de nieren. 

Speciaal voor je senior!

Prins heeft speciale 100% natuurlijke hoogwaardige krokante brokvoedingen voor seniorkatten die aan de aangepaste voedingsbehoeften van oudere dieren tegemoetkomen:

  • Prins VitalCare Senior: voor oudere katten vanaf een leeftijd van circa zeven jaar.
  • Prins VitalCare Senior 12+: voor katten met een leeftijd vanaf twaalf jaar.
  • Prins VitalCare Protection Senior: een voeding speciaal voor oudere katten vanaf een leeftijd van circa zeven jaar met unieke ingrediënten als kruiden, celzouten en extra glucosamine, chondroitine en MSM om de kat ook op hogere leeftijd soepel en actief te houden.

Unieke ingrediënten houden je kat soepel en actief

Wordt eten lastig?

Krijgt je oudere kat last met het eten van harde brokjes? Dan kun je zijn voeding weken in wat lauw water. Zo worden de brokjes zachter en aantrekkelijker omdat er meer geur vrijkomt.

Vraag advies

Wil je weten welke voeding van Prins het best bij jouw seniorkat past? Het Prins CareTeam helpt je graag verder!

Marjolein van het CareTeam

Meer weten over voeding? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!