Je hond lekker aan het werk zetten? Meer dan een deurmat en een paar blokjes Prins NatureCare worst heb je niet nodig voor dit leuke hondenspel!

Je hebt nodig: een rubberen deurmat met vakjesindeling en, afhankelijk van het formaat van je hond, een groter of kleiner stuk Prins NatureCare worst.

Let op: de deurmat zelf is natuurlijk niet bedoeld om op te kauwen of mee te spelen! Laat niet meerdere honden tegelijk met één mat werken, dat kan onbedoeld competitie en agressie oproepen. Geef iedere hond zijn eigen puzzelmat en houd altijd toezicht. Snijd de NatureCare worst voor gebruik altijd eerst in kleine stukjes.

Zo speel je dit hondenspel

  1. Snijd de worst in blokjes 
  2. Verdeel de blokjes worst over de vakjes van de deurmat.
  3. Nu kan de hond in actie komen: hij mag de stukjes worst weer uit de vakjes zien te krijgen.
  4. De bezighouder iets moeilijker maken? Leg dan twee matten over elkaar heen. Vul de vakjes van de onderste deurmat met worst en leg de tweede deurmat er bovenop. Laat de vakjes daarbij iets verspringen, zodat ze kleiner worden. Variant: leg de ene deurmat niet in dezelfde richting, maar overdwars op de andere, waardoor er weer een ander uitdagend vakjespatroon ontstaat. Mmm! Zo ben je met recht even lekker bezig om de worst uit de vakjes te puzzelen!

Tip!

Heb je een klein hondje en is een hele worst te veel? Dan kun je het stuk dat je over hebt in een plastic zakje doen en tot later gebruik invriezen!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!