In de natuur zal een kat moeite moeten doen om zijn eten te bemachtigen. Voor huiskatten is jagen niet altijd mogelijk. In het ergste geval rest je dier dan niets anders dan gewoon maar te gaan slapen...

Je kunt Prins Play & Care Kat, een lekkere beloningscrème in een handige tube, gebruiken om het natuurlijke gedrag van je kat te bevorderen. Zo ga je verveling tegen en stimuleer je het probleemoplossend vermogen van je dier.

Hengelen

In het onderstaande filmpje zie je hoe je Play & Care kunt inzetten bij een hengelspel. Vul hiervoor een speciale kattenpuzzel met wat dropjes beloningscrème. Je kunt ook een low budget spel maken door wat Play & Care onderin een kunststof (drink)beker te doen. Laat je kat maar lekker naar zijn 'prooi' hengelen! Je kunt ook op verschillende plekken in huis wat bakjes met een heel klein beetje Play & Care erin neerzetten om je kat te laten zoeken naar zijn snacks. Op jacht naar de crème!

Laat je kat maar lekker naar zijn 'prooi' hengelen!

Reismand

Prins Play & Care kan ook een een handig hulpmiddel zijn om je kat in zijn reismand te laten lopen. Plaats hiervoor een likje beloningscrème in de reismand en laat je kat uit zichzelf de mand in lopen. Gaat dat goed? Dan kun je de reismand sluiten en je kat als beloning nog een likje uit de tube geven. Steek de tubemond hiervoor door een van de openingen in de mand. Nog ietsje moeilijker: til de mand even op en zet hem weer neer. Beloon je kat daarna weer met wat lekkers. Zo leert je kat dat in de reismand zitten niet eng is, maar lekkere hapjes oplevert!

​​​​

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!