Wist je dat de ProCare Super Active geperste brok het paradepaardje van Prins is? Al ruim dertig jaar maken we deze superbrokken!

Prins-oprichter Dirk Johannes oftewel ‘meneer’ Verkade (1931-2018) startte in 1963 zijn bedrijf in diervoeding. Omdat zijn eigen honden Pasha en Loeki altijd ontzettend krabden, kwam hij op het idee zelf een hondenvoeding te ontwikkelen, met veel aandacht voor een gezonde huid en glanzende vacht.

Eigen recept

Meneer Verkade ging aan de slag met ontsloten granen, vetten van de slager en vitamine en ontwikkelde zo een eigen recept hondenbrok waarmee hij bij zijn eigen dieren goede resultaten boekte. Met behulp van een kleine pers maakte hij vervolgens brokjes voor kennels en kennissen in zijn omgeving.

Superbrok

In 1986 kwamen de eerste Prins hondenvoedingen op de markt: Standaard en Dinner. Meneer Verkade ontwikkelde samen met experts een recept voor een geperste Superbrok. Dat recept werd bijgesteld en nog verder verbeterd. De brok werd vervolgens getest en beviel zo goed, dat in 1988 de Super op de markt kwam. Hij kreeg veel reacties dat zijn honden er zo goed uitzagen en was er heel trots op dat hij kon zeggen dat dit door zijn eigen brokken kwam!

Meneer Verkade on tour

Meneer Verkade ging in die tijd ‘on tour’ om zijn kennis over hondenvoeding met anderen te delen. ‘Ik ben van Prins, maar vertel u vanavond over wat voeding is en niet over het merk Prins’, zei hij tijdens zijn lezingen die hij door heel het land gaf. Op de vraag over welk merk of misschien zijn Superbrok het beste was, kwam hij nooit met een oordeel. ‘Als uw hond problemen heeft wil dat niet zeggen dat het een slecht merk is, maar dat dit merk op dit moment voor uw hond niet het juiste is.’

Het vetpercentage maakt de Superbrok nog steeds heel bijzonder

Trendsetter

Vanwege het hoge vetpercentage was de Superbrok toen een echte trendsetter. De moeilijkheidsfactor van een geperste brok is dat het vet in de brok zelf wordt verwerkt en er niet, zoals bij krokante brokken het geval is, later op wordt gespoten. Deeg en vet goed samenbrengen is een kunst. Hoe meer vet, des te zachter en daarmee ook breukgevoeliger een brokje namelijk wordt. ‘Dat gaat hij nooit voor elkaar krijgen’, gniffelde de concurrentie destijds. Maar meneer Verkade slaagde er met behulp van kwalitatief goede vetten in een brok met 17 procent vet te maken en daar was hij trots op.

Nog steeds een bestseller

ProCare Super Active, zoals de Superbrok nu heet, is nog steeds het paradepaardje van Prins. De brok staat, na de ProCare Standard Fit brok, met stip op de tweede plaats in de top drie van de Prins bestsellers. Het recept werd in de loop der tijd wat aangepast om een nog beter product te krijgen, maar de basis van en de filosofie achter de brok zijn nog steeds hetzelfde. Meneer Verkade bewaarde zijn boek met recepten vroeger achter slot en grendel. Tegenwoordig staat de precieze samenstelling op de verpakking. Maar hoe de brok precies wordt bereid, is iets wat nog steeds bij maar een paar mensen bekend is.

Ook voor puppy’s!

Best bijzonder: de Prins ProCare Super Active brok is ook geschikt voor pups. Daardoor kunnen jonge honden die puppybrokjes niet graag meer eten omdat die te klein zijn makkelijk overstappen naar de grotere Superbrok.

Vet bijzonder, die brok!

Nog steeds is het hoge vetpercentage datgene wat de in Veenendaal gemaakte ProCare Super Active brok zo bijzonder maakt. Je hebt er de juiste kennis en techniek en ingrediënten van hoge kwaliteit voor nodig. Het is inmiddels zelfs gelukt een geperste brokvoeding met 26 procent vet te maken: Prins SportCare Working & Endurance, een sportvoeding voor honden die topprestaties moeten leveren met een lange activiteitsduur, zoals sledehonden. De vetten in deze voeding leveren de energie die voor veel uithoudingsvermogen nodig is.

Staafjes en klavertjes

Niet alleen het vetgehalte van de geperste Prinsbrokken is bijzonder, maar ook de vormpjes waarin ze geperst kunnen worden. Naast het dubbele staafvormpje van de Superbrok maken we ook klavervormen met drie en vier ‘blaadjes’.

Iets voor jouw hond?

Benieuwd naar onze Super Active superbrok? Je kunt hem hier bekijken. Moet jij nu deze brok gaan voeren omdat hij zo goed en bijzonder is? Nee. Zoals meneer Verkade al zei: het is maar net welke voeding op dat moment bij jouw hond past. Niet alle honden hebben een voeding met een hoog vetpercentage nodig.

Gratis energie-advies

Als je wilt weten hoeveel energie jouw hond nodig heeft, kun je bij de voedingsdeskundigen van het CareTeam terecht voor een gratis voedingsadvies. Wat je ook voert of voeren wilt, want we denken net als meneer Verkade niet in merken, maar in voeding. Aarzel niet, je kunt hier meteen met ze chatten.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!