Door het coronavirus zijn en werken heel veel mensen nu thuis bij hun huisdier. Wij geven je graag tips om tijdens deze vervelende tijd thuiswerken met je hond of kat zo goed en fijn mogelijk door te komen.

Thuiswerken met je hond of kat

Door de coronacrisis is er veel angst en onzekerheid. Dat is logisch. Je dier kan daardoor ook een beetje van slag zijn. Honden en katten vangen onze emoties namelijk vaak feilloos op. Voor hen kan het best een beetje raar zijn om jou bang, boos of verdrietig te zien. Misschien dat je dier daardoor wat meer contact met je zoekt, of misschien mijd hij je juist wat meer omdat je een beetje uit je doen bent. Lees daarom onze tips voor thuiswerken met je hond of kat hieronder! 

1. Blijf rustig

Het is gewoon even hoe het is. De situatie en de mensen om je heen kun je niet veranderen, maar je hebt wél invloed op je eigen gedrag. Hoe kalmer en rustiger je blijft, hoe fijner dat voor je dier is. Jij bent immers zijn rots in de branding! Ben je bezorgd dat je viervoeter ook last kan krijgen van het coronavirus? Wij hebben de meestgestelde vragen over het coronavirus bij kat en hond voorgelegd aan dierenarts Atjo Westerhuis van EduVet

2. Zorg voor ritme

Probeer als je meer thuis bent of werkt zoveel mogelijk het vertrouwde ritme aan te houden met bijvoorbeeld uitlaten en eten geven. Houd niet alleen voor je dier, maar ook voor jezelf zo veel mogelijk je eigen ritme aan, bijvoorbeeld dezelfde werktijden thuis als op kantoor. Vergeet niet dat je straks namelijk ook weer naar het oude ritme van meer uit huis zijn en/of werken moet terugkeren.

thuisblijven met je hond of kat - hond uitlaten

3. Alles in huis?

Hamsteren is echt niet nodig.

Hamsteren is echt niet nodig. Het is wel handig om even te checken of je voldoende van alles in huis hebt, want levertijden kunnen nu soms iets langer zijn dan normaal. Dan is het fijn dat je er niet op het laatste moment achter komt dat je voer bijna op is, of de strip medicijnen voor je hond of kat bijna leeg is.

4. Afleiding

Als je thuiswerkt kan je hond of kat zorgen voor wat fijne afleiding, maar je anderzijds ook afleiden van je werk. Komt je dier lekker bij je liggen? Zorg dan in de buurt van je werkplek voor een extra mandje, kleed of kussen. Blijft je dier om aandacht vragen en kan je daardoor niet goed ongestoord werken? Je kunt eventueel een deurhekje of hordeur plaatsen in de deuropening naar je werkruimte zodat je dier je wel kan horen, zien en ruiken, maar niet constant op schoot klimt of over je toetsenbord loopt. Zorg voor wat leuks om mee te spelen of lekkers om op te kauwen. Maak een ballenbak voor je kat of zet je hond aan het werk met peuterworst!

5. Voel je niet schuldig

Voel je niet al te schuldig als je, ook al ben je nu misschien veel thuis, in deze rare tijden even geen zin, tijd of mogelijkheden hebt om van alles met je dier te ondernemen. Je hoeft, als je hoofd daar niet naar staat, niet allerlei speciale dingen te verzinnen om je hond of kat bezig te houden. Kijk maar eens op livesofstreeties hoe vrij levende honden in India hun dag doorbrengen. Ze liggen veel. Gewoon te slapen, of rustig op de uitkijk. Misschien kan je hond of kat nu je thuis bent wel wat meer lekker in de tuin of op het balkon liggen.

6. Leuke dingen

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je nu juist wel tijd en zin hebt om leuke dingen met je dier te doen. Dat kan, mocht je door de huidige omstandigheden weinig mogelijkheden hebben om er echt op uit te trekken, gewoon in huis of tuin. Verras je hond eens op tuinworst of maak een keus uit deze leuke bezighouders voor je kat.

7. Speciaal voor de kids

Heb je kinderen thuis? Ga dan gezellig samen knutselen! Maak bijvoorbeeld samen met de kids een snuffelhart of spookje voor je hond of kat. En ook al kun je tijdelijk niet naar school, er valt altijd wel wat te leren. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld deze fijne tips over de omgang tussen kind en hond

Thuiswerken met hond of kat - kind en kitten

8. Hulp nodig?

Als je specifieke vragen hebt over het coronavirus en huisdieren kun je altijd bij onze dierenkliniek EduVet terecht. Heb je een andere vraag over je huisdier? Neem dan contact op met ons CareTeam. We helpen je graag met een goed advies, een luisterend oor of gewoon even een arm om je schouder.

9. Vitamine L

Nu we onze sociale contacten moeten beperken kan het wat eenzaam zijn, al dat thuis zijn of thuiswerken. Maar in plaats van bijkletsen aan de lunchtafel of bij het koffiezetapparaat kun je nu gewoon even met je harige collega knuffelen voor de broodnodige vitamine L(iefde). Lekker samen zijn, dat is het belangrijkst. Altijd, maar zeker nu. Ook wij bij Prins werken nu thuis samen met onze viervoeters! Hieronder zie je collega Jasmin van de online marketing met haar kat Charlie en copywriter Judith geniet tijdens het thuiswerken van een prachtig uitzicht op haar puppy Stitch. 

 Thuiswerken met je hond of kat  thuiswerken met je hond of kat

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!