Wist je dat zo’n driekwart van de katten ouder dan drie jaar last heeft van gebitsproblemen? Dat zorgt voor veel verborgen pijn! We geven je graag tips om het gebit van je dier gezond te houden.

Inspecteer het kattenbekje

Prins Play & Care beloningscrème kan een handig trainingshulpje zijn bij het inspecteren van het kattenbekje. Smeer een beetje Play & Care op je vinger en laat je kat de pasta van je vinger likken. Tegelijkertijd kun je voorzichtig met je vinger over de lippen en het gebit gaan: voilà, het begin van de inspectie. Let op: Is er sprake van tandplak of rood tandvlees? Breng dan een bezoek aan de dierenarts.

Poetsen, poetsen, poetsen…

Tandenpoetsen is bij katten een hele klus, maar het gaat makkelijker als je dit je kat leert als hij nog jong is. Voor het tandenpoetsen kun je een (vinger)tandenborstel en speciale tandpasta voor dieren gebruiken. Gebruik geen tandpasta voor mensen, die bevat fluoride en schuimt te veel.

Goed kauwen is belangrijk!

Speciaal ontworpen

Een voeding om je tanden in te zetten: wist je dat de brokjes van Prins VitalCare Indoor zo ontworpen zijn dat de kat meer moet kauwen? Dat draagt bij aan gezond gebit! En wist je dat de brokken van VitalCare Adult Maxi en VitalCare Protection Maxi DeLuxe speciaal zijn aangepast op het kauwgedrag van grotere katten en ook goed op te pakken zijn voor katten met een kortere neus?

Oudere katten

Soms missen oudere katten tanden of kiezen, waardoor ze slechter gaan eten. Je kunt hun brokjes dan weken in lauwwarm water, zodat ze zacht worden. Dit zorgt bovendien voor extra geur, daar houden katten van! Serveertip: zet het dier een paar keer per dag een kleine maaltijd voor.

Advies op maat

Heb je vragen over de gebitsverzorging van je dier? Of wil je iets anders weten over voeding, verzorging of gedrag? Ons CareTeam geeft je graag advies!

Cilian van het CareTeam

Je dier optimaal verzorgen? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!