Eet je hond vaak met lange tanden? Dan heeft ons CareTeam zes tips voor je!

Niet alleen een goede voeding is belangrijk voor je hond, ook een goede voedingsmethodiek, oftewel een juiste manier van voeren. Bij lastige eters kunnen deze adviezen helpen.

  1. Geef het eten op vaste tijden, ook in het weekend.
  2. Maak het eten klaar en zet het op een vaste plek neer. Verder niets zeggen, de hond ook niet aankijken, gewoon de bak neerzetten en weglopen.
  3. Moedig je hond niet aan als hij een hapje heeft genomen, ook niet belonen als de bak leeg is. Als de hond ervaart dat eten blijkbaar heel bijzonder is, kan niet eten namelijk een vorm van aandacht trekken worden. Als je van het eten geen bijzondere toestand maakt, gaat je hond vanzelf begrijpen dat niet eten geen indruk meer maakt.
  4. Maak een brokvoeding eventueel nat met wat warm water, zodat er wat meer geuren vrijkomen.
  5. Eet de hond zijn maaltijd niet op? Haal de bak dan na tien tot twintig minuten weg en berg de voeding weer op. Het kan zijn dat de dagportie te groot is, verlaag deze dan.
  6. Geef geen extraatjes om toch zijn maag te vullen, wacht gewoon met het aanbieden van voer tot het tijd is voor de volgende maaltijd.

Niet eten kan een vorm van aandacht trekken worden.

Meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat je misschien nog meer of andere vragen over voeding hebt. Ons Prins CareTeam staat voor iedereen klaar met gratis advies op maat! 

Marjolein van het CareTeam

Meer weten over voeding? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!