Slobbersok? Kapotte jeans? Nee, niet weggooien! Je maakt er namelijk leuk hondenspeelgoed van. Deze vier stoere speeltjes fabriceer je echt in een handomdraai.

Slingerbal

Nodig: oude sok, tennisbal

Simpeler kan het bijna niet: stop een tennisbal in een oude sok, knoop de sok net boven de bal dicht en voilà: je hebt een slingerbal voor je hond. Als je slingerbal bij het uiteinde van de sok vasthoudt kun je hem, mede door het meerekkende effect van de stof, over een behoorlijke afstand weggooien.

Wist je dit?

Je kunt ballen gooien voor je hond, maar om viervoeters een voldaan gevoel te bezorgen kun je beter hun neus dan hun poten aan het werk zetten. Daartoe kun je de slingerbal verstoppen, bijvoorbeeld door hem in de struiken te hangen. Eerst voor de hond nog goed zichtbaar, daarna steeds beter verstopt, zodat de hond echt zijn neus moet gaan gebruiken. Snuffelen is een echte energievreter!

Jeanspuzzel

Nodig: oude spijkerbroek, brokjes

Knoop de pijpen van een oude spijkerbroek een paar keer aan elkaar vast. Tussen die grote knopen kun je brokjes verstoppen, net als in de front- en kontzakken of in het binnenwerk van de broek. Laat de hond vervolgens uitpuzzelen hoe hij de verstopte brokjes terug kan vinden. Verstop de brokjes niet meteen te moeilijk en te diep tussen de stof om te voorkomen dat de hond de jeanspuzzel uit frustratie aan flarden scheurt. Laat hem ontdekken dat rustig en geconcentreerd snuffelen het snelste en beste resultaat oplevert.

Spijkervlecht

Nodig: pijp van een oude spijkerbroek, schaar

Knip met de schaar de pijp van een oude jeans over de lengte in drie repen. Pak de drie repen samen en knoop ze bovenaan stevig aan elkaar vast. Vlecht de repen vanaf de gelegde knoop door ze om en om over elkaar te leggen tot een lange, stevige vlecht. Sluit de vlecht aan het einde weer af met een knoop die je goed aantrekt. Ziedaar: een stoere en redelijk onverwoestbare vlecht van spijkerstof om trekspelletjes mee te spelen.

Onderbroekenlol

Nodig: oude onderbroeken

Een beetje uitgekeken op dat suffe ganzenbord? Laat het hele gezin een oude onderbroek inleveren. Gooi alle onderbroeken op een hoop. Laat de hond om beurten aan iemands hand ruiken en stuur hem daarna met een ‘zoek!’ naar de hoop onderbroeken. Lukt het hem de onderbroek met de matchende geur te vinden? Let op! Kledingstukken scoren hoog in de top tien van vreemde voorwerpen die dierenartsen in hondenmagen aantreffen. Heeft jouw hond een ongezonde fascinatie voor kleren? Steelt én eet hij sokken of zelfs onderbroeken? Raadpleeg dan meteen een dierenarts. Het spreekt voor zich dat je kledingstukken dan uit de buurt van je hond houdt en niet gebruikt om mee te spelen.

Winactie

Wil jij als een echte baas op de foto met je trouwe viervoeter en kans maken op mooie prijzen? Ga voor de actie en voorwaarden naar www.gekleedalseenbaas.nl en doe mee! Wil je niet mee doen met de actie maar wel je foto delen? Deel de foto via Instagram of Facebook met #gekleedalseenbaas en wie weet zie je ‘m bij ons terug!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!