Speciaal voor Pasen hebben we twee recepten met ei voor je hond of kat. Ook lekker ná de feestdagen, natuurlijk!

Voor beide recepten geldt: geniet, maar snack met mate! Lees hier ons algemene advies over het geven van ei aan je hond of kat.

Recept 1: Roerei met zalm

Ei, kip en zalm: de ultieme paassmaken hebben we gecombineerd in dit recept.

Wat heb je nodig?

 • 1 ei – voor jezelf ben je misschien gewend twee of drie eitjes te breken en in de pan te doen, voor je dier is eentje echt meer dan genoeg!
 • Een flinke vork Prins NatureCare Chicken & Salmon – ook je hond mag voor deze gelegenheid een keer van deze 100% natuurlijke vleesmaaltijd voor katten mee-eten.

Bereiding

 • Breek het ei en meng het eiwit en de dooier met behulp van een vork met wat NatureCare Chicken & Salmon. Kiezen voor een andere smaakvariant kan natuurlijk ook.
 • Giet het mengsel in een antiaanbakpan en blijf roeren tot je een smeuïge gestolde massa hebt. Je hebt hierbij geen boter nodig, zorg wel voor een niet al te hoog vuur en zorg dat het mengsel in beweging blijft, zodat het niet aanbakt.
 • Klaar! Grote kans dat je dier al staat te trappelen, maar laat het ‘onbeitje’ eerst goed afkoelen voordat je het serveert.

Blij met ei?

Honden lusten heel veel, maar katten zijn echte fijnproevers en kunnen heel verschillend op iets nieuws reageren. De ervaring is dat katten die naast hun brokjes regelmatig vlees krijgen, ei over het algemeen wel lekker vinden. Geef je kat echter niet te veel tegelijk. Verdeel je roereitje bijvoorbeeld over meerdere maaltijden/dagen. Katten hebben namelijk maar een kleine maag die is ingesteld op iedere drie à vier uur kleine beetjes eten. Als je in één keer veel ei geeft, heb je kans dat je dier gaat overgeven.

Recept 2: Brokjes and egg

Dit recept is bij uitstek geschikt om je dier lekker lang te laten puzzelen en smikkelen!

Wat heb je nodig?

 • Een Kong, een hol rubberen stuiterspeeltje dat je kunt vullen met lekkers. Kies de maat die bij jouw dier past.
 • Wat honden- of kattenbrokjes. Voor de hond gebruiken we hier geperste Prins ProCare brokken, die voor dit recept gemakkelijk in wat kleinere stukjes zijn te breken.
 • 1 zachtgekookt ei

Bereiding

 • Prak het zachtgekookte ei fijn en meng het met behulp van een vork met wat brokjes.
 • Zet de Kong rechtop in een kopje of mok, zodat je hem makkelijk kunt vullen. Vul de Kong eventueel eerst met een paar droge losse brokjes, zodat het zachtgekookte eigeel niet zo snel door het gaatje onderin de Kong wegloopt.
 • Vul de Kong af met het brokjes-eimengsel. Het zachte eigeel zal zorgen dat vulling plakkerig wordt en niet zo snel uit de Kong valt.
 • Klaar, puzzelen maar! Lukt het jouw dier het lekkers weer is uit de Kong te krijgen? Je kunt de vulling eventueel met (de achterkant van) een vork wat losprikken om je dier te helpen.

Goed om te weten

Er zijn veel recepten in omloop waarbij de Kong even in de magnetron wordt gezet om bijvoorbeeld ei te laten stollen of kaas te laten smelten. De fabrikant raadt dit echter af. De Kong schoonmaken? Je kunt hem met behulp van bijvoorbeeld een flessenrager of tandenborstel in de spoelbak schoonspoelen met warm water en wat afwasmiddel. Om hardnekkige restjes te verwijderen kan de Kong in het bovenste rek van de afwasmachine.

Ook lekker!

Wil je nog een lekker vul-recept voor de Kong? Zet je hond aan het werk met onze peuterworst!

Marjolein van het CareTeam

Meer weten over voeding? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!