Onderzoek door de Universitair Veterinair Diagnostisch Laboratorium (UVDL) voor het programma Tros Radar toont aan dat enkele commercieel verkrijgbare rauwe voedingen het schildklierhormoon bevatten. Het schildklierhormoon zijn hormonen die geproduceerd en afgescheiden worden door de schildklier. De schildklier bevindt zich aan de voorzijde van de hals, voor het strottenhoofd, tegen de luchtpijp aan. Honden met verhoogde schildklierwaardes in het bloed kunnen last krijgen van symptomen, zoals gewichtsverlies (ondanks een goede eetlust), veel drinken, veel plassen, hyperactiviteit en een verhoogde hartfrequentie.

De PrinsTotalCare voedingen kunnen veilig gegeven worden
De TotalCare diepvries vers vlees voedingen van Prins bevatten geen strotten of andere risico ingrediënten welke schildklierhormonen kunnen bevatten. Alle producten van Prins worden gemaakt volgens een streng GMP+ kwaliteitssysteem. Dit waarborgt een voedselveilig product voor mens en dier. Alle grondstoffen worden aangekocht bij GMP+ aangesloten bedrijven en uitgebreid getest. Wij werken uitsluitend met vleesingrediënten afkomstig uit buurlanden van Nederland en werken niet met vers vlees ingrediënten buiten Europa. Door volgens een nauw kwaliteitssysteem te werken, worden dit soort gevaarlijke situaties en problemen uitgesloten.

Verantwoord vers vlees voeren
Rauw vlees kan voor dier én mens gevaarlijke bacteriën bevatten. Verstandig voeren kan een hoop problemen voorkomen! Prins geeft je graag tips hoe je jouw hond en kat verantwoord vers vlees kunt voeren.

Complete voeding
Onze huisdieren hebben een complete voeding nodig, alleen vlees is niet voldoende. Prins TotalCare diepvries vers vlees voedingen zijn samengesteld met hoogwaardige ingrediënten zoals vlees, organen, groenten, mais of rijst en zalmolie. Daarnaast worden al onze vers vlees voedingen aangevuld met vitaminen en mineralen om tot een volledige voeding te komen.

Alle producten in het TotalCare assortiment zijn daarom volledig uitgebalanceerde voedingen, wat betekent dat de verhouding eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen op elkaar zijn afgestemd. Op deze manier krijgt het huisdier elke dag in de juiste verhouding zijn voedingsstoffen binnen. Mocht je vragen hebben, dan staan de deskundigen van het Prins CareTeam je graag te woord (tel: 0318-524245 of mail: advies@prinspetfoods.nl). We geven je graag een advies op maat!