Werk of blijf jij thuis door het coronavirus? Je vraagt je misschien wel af ‘hoe kom ik deze tijd door’? Wij hebben een leuke to-do-list voor jou en je viervoeter opgesteld. Zo hebben jij en je huisdier een leuke tijd thuis. En de to-do-list is ook leuk voor kind en dier!

 

Voedselspel spelen

Honden vinden het leuk om hun brein en neus te gebruiken. Via, wat met een mooi woord voedselverrijking heet, kun je jouw dier op verschillende manieren laten werken voor zijn eten. Je kunt met je hond bijvoorbeeld een voedselspel spelen door brokjes te verstoppen, die het dier dan weer op moet zoeken. Lees hier meer over verantwoord voeren of zet je hond aan het werk met peuterworst.

Ook voor katten is een voedselspel of voedselverrijking erg leuk! Maak met ballenbak- of pingpongballen supersnel een ballenbrokkenbak voor je dier of stimuleer het natuurlijke gedrag van je kat met onze Play & Care beloningscrème.

(Pannen)koekjes bakken

Verwen je hond met heerlijke gruiskoekjes. Het enige dat je nodig hebt is het gruis uit een zak geperste brokvoeding en een ei. Meer zin in pannenkoeken? Maak smakelijke pannenkoeken voor honden met de Train & Care beloningscrème!
 

8 dingen om te doen - spookje maken

Hondenspeeltje of kattenspeeltje maken

Lekker knutselen terwijl je thuis bent met je hond of kat? Of je dier nou heel groot is of juist heel klein, dit leuke spook-speeltje van fleece om naar te zoeken, te apporteren of op te jagen maak je in een handomdraai. Of maak een snuffelhart waarin je hond of kat brokjes kan zoeken die tussen de lagen van dit hartvormige snuffelkleed van fleece verstopt zitten.

Nieuwe oefening leren

Maak het trainen van je hond leuk met deze twaalf tips voor een top hondentraining! Leer je hond een nieuwe oefening met een tube Prins Train & Care.

Vaak wordt gedacht van niet, maar katten kunnen ook oefeningen leren. Leer je kat bijvoorbeeld een high five geven!
 

hond fotograferen in actie

De perfecte foto maken

Zelf een wauw-foto van je hond of kat maken, gewoon voor jezelf, of voor een fotowedstrijd? Onze beeldspecialist Lonneke Tubbing helpt je graag op weg met 7 goede tips voor het fotograferen van honden en katten. Wij zijn nu al benieuwd naar jouw perfecte foto van je maatje!

Doe de Bek-check

Veel honden en katten hebben gebitsproblemen door tandplak en tandsteen. Dat zorgt voor veel verborgen pijn. Nu je wat meer thuis bent, is het perfecte moment aangebroken om te starten met een regelmatige bek-check.

Ook het kattenbekje moet regelmatig geïnspecteerd worden. We geven je graag tips om het gebit van je kat gezond te houden.
 

Vacht laten shinen 

Kam jij je kat nog niet regelmatig of vindt je kat het niet fijn? Met behulp van onze tips kun je je kat laten wennen aan vachtverzorging en het gevoel van een kam of borstel in of over zijn vacht.

Afvinken maar!

Vink jij ze allemaal af? Deel je afgevinkte lijstje met ons via Facebook en Instagram. Wij zijn benieuwd!

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!