In dit artikel zetten we drie veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden op een rijtje: nierfalen, blaasgruis & leverfalen. Per gezondheidsprobleem vertellen we je wat de achterliggende oorzaken zijn en op welke symptomen je moet letten.

Gezondheidsproblemen bij honden

De juiste voeding voor je dier met gezondheidsproblemen kan veel ondersteuning bieden. Wist je al dat Prins dieetvoedingen heeft in het assortiment voor honden? Onze dieetvoedingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en ontwikkeld in nauwe samenwerking met dierenartsen, wetenschappers en universiteiten. De Prins Dieetvoedingslijn biedt zowel brokvoedingen als natvoedingen en diepvries vers vlees. Je kunt de brok- en natvoedingen uit onze dieetlijn met elkaar afwisselen, zodat je verantwoord kunt variëren. Zo kun je gezondheidsproblemen bij honden gelijk aanpakken.

Chronisch nierfalen

Veel oudere dieren krijgen last van nierfalen. Nieren zijn belangrijke afvalverwijderaars en ze spelen een grote rol bij het reguleren van de bloeddruk. Voor een goede gezondheid van je hond zijn de nieren dus heel belangrijk. Nierproblemen worden helaas vaak pas ontdekt als er al een groot deel van de nierfunctie verloren is gegaan. Het is daarom belangrijk dat je symptomen die kunnen wijzen op nierfalen zo snel mogelijk herkent. In onderstaande video vertellen we je meer over de functie van de nieren en de symptomen waar je op moet letten.

Dieetvoedingen voor honden met nierfalen

Voor honden met nierfalen hebben we Prins ProCare Croque Veterinary Diet Renal Support. Deze voeding bevat een verlaagd eiwitgehalte en een aangepast mineraalgehalte, waaronder een verlaagd fosforgehalte, ter ondersteuning van de nierfunctie. Daarnaast is de voeding verrijkt met Omega-3 vetzuren, afkomstig van zalmolie, voor een ondersteunend effect op de nieren.

Blaasgruis

Plast jouw hond vaak kleine beetjes? Of is hij of zij onzindelijk geworden? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met je dierenarts voor de juiste diagnose. Mogelijk heeft je dier blaasgruis. In de video hieronder gaan we dieper in op de verschillende typen blaasgruis en vertellen we je hoe blaasgruis (en blaasstenen) ontstaan.

Dieetvoedingen voor honden met blaasgruis

Prins ProCare Croque Veterinary Diet Urinary Struvite & Calciumoxalate is een krokante brokvoeding voor het oplossen van struvietblaasgruis bij volwassen honden en om herhaalde struviet- en calciumoxalaatblaasgruis te voorkomen. 

Leverfalen

De lever heeft veel belangrijke functies. Leverfalen komt regelmatig voor bij dieren, het kan aangeboren zijn of op latere leeftijd ontstaan. We spreken van leverproblemen wanneer een groot deel van de lever is aangetast, waardoor de lever zijn functies niet meer voldoende kan uitvoeren. In deze video zetten we de verschillende oorzaken voor leverfalen op een rij en bespreken we de symptomen die bij honden kunnen optreden bij leverfalen.   

Dieetvoedingen voor honden met leverfalen

Heeft je hond last van leverproblemen? Prins ProCare Croque Veterinary Diet Liver Support is een volledige brokvoeding speciaal voor honden met leverfalen. De voeding bevat licht verteerbare ingrediënten, een laag eiwitgehalte, een hoog energiegehalte en omega-3 vetzuren. Ook zijn er L-carnitine, choline en lecithine extra toegevoegd aan de voeding om de vetstofwisseling te ondersteunen. 

Overstapadvies

Wil je graag overstappen naar één van onze dieetvoedingen? Neem dan contact op met ons Prins CareTeam. Zij helpen je graag verder. 

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!