In dit artikel zetten we drie veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij katten en honden op een rijtje: nierfalen, blaasgruis & leverfalen. Per gezondheidsprobleem vertellen we je wat de achterliggende oorzaken zijn en op welke symptomen je moet letten.

Gezondheidsproblemen bij katten

De juiste voeding voor je dier met gezondheidsproblemen kan veel ondersteuning bieden. Wist je al dat Prins dieetvoedingen heeft in het assortiment voor honden en voor katten? Onze dieetvoedingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en ontwikkeld in nauwe samenwerking met dierenartsen, wetenschappers en universiteiten. De Prins Dieetvoedingslijn biedt zowel brokvoedingen als natvoedingen en diepvries vers vlees. Je kunt de brok- en natvoedingen uit onze dieetlijn met elkaar afwisselen, zodat je verantwoord kunt variëren. Zo kun je gezondheidsproblemen bij katten gelijk een halt toeroepen.

Chronisch nierfalen

Veel oudere dieren krijgen last van nierfalen. Nieren zijn belangrijke afvalverwijderaars en ze spelen een grote rol bij het reguleren van de bloeddruk. Voor een goede gezondheid van je kat zijn de nieren dus heel belangrijk. Nierproblemen worden helaas vaak pas ontdekt als er al een groot deel van de nierfunctie verloren is gegaan. Het is daarom belangrijk dat je symptomen die kunnen wijzen op nierfalen zo snel mogelijk herkent. In onderstaande video vertellen we je meer over de functie van de nieren en de symptomen waar je op moet letten.

Dieetvoedingen voor katten met nierfalen

Voor katten met chronisch nierfalen hebben we Prins VitalCare Dieet Renal Support. Deze voeding bevat hoogwaardige, licht verteerbare eiwitten, een lager gehalte aan eiwit en mineralen als fosfor om de nieren minder te belasten, een lager gehalte aan natrium om een verhoogde bloeddruk te voorkomen en een hoger gehalte aan ondersteunende voedingsstoffen als kalium en omega 3-vetzuren.

Plast jouw kat vaak kleine beetjes? Of is hij of zij onzindelijk geworden? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met je dierenarts voor de juiste diagnose. Mogelijk heeft je dier blaasgruis. In de video hieronder gaan we dieper in op de verschillende typen blaasgruis en vertellen we je hoe blaasgruis (en blaasstenen) ontstaan.

Dieetvoedingen voor katten met blaasgruis

Voor katten hebben we Prins VitalCare Veterinary Diet Struvite & Calciumoxalate ontwikkeld. Deze veterinaire voeding is speciaal geschikt voor het oplossen van struvietblaasgruis bij volwassen katten en helpt herhaalde struviet- en calciumoxalaatblaasgruis voorkomen. Daarnaast hebben we voor tijdelijk gebruik Prins VitalCare Struvite. Deze volledige dieetvoeding verlaagt het pH-gehalte van de urine door urineverzurende eigenschappen. Samen met een laag magnesiumgehalte zorgt dit ervoor dat struvietkristallen worden opgelost. 

Leverfalen

De lever heeft veel belangrijke functies. Leverfalen komt regelmatig voor bij dieren, het kan aangeboren zijn of op latere leeftijd ontstaan. We spreken van leverproblemen wanneer een groot deel van de lever is aangetast, waardoor de lever zijn functies niet meer voldoende kan uitvoeren. In deze video zetten we de verschillende oorzaken voor leverfalen op een rij en bespreken we de symptomen die bij katten kunnen optreden bij leverfalen.   

Dieetvoedingen voor katten met leverfalen

Heeft je kat last van leverproblemen? Prins ProCare Croque Veterinary Diet Liver Support is een volledige brokvoeding speciaal voor honden met leverfalen en Prins VitalCare Veterinary Diet Liver Support voor katten. Beide voedingen bevatten licht verteerbare ingrediënten, een laag eiwitgehalte, een hoog energiegehalte en omega-3 vetzuren. Ook zijn er L-carnitine, choline en lecithine extra toegevoegd aan de voeding om de vetstofwisseling te ondersteunen. 

Overstapadvies

Wil je graag overstappen naar één van onze dieetvoedingen? Neem dan contact op met ons Prins CareTeam. Zij helpen je graag verder. 

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!