Honden zijn net als wij gek op een tussendoortje! Een lekkere kluif of andere traktatie om te helpen bij training, als beloning voor goed gedrag, om te zorgen voor een gezond gebit of gewoon, voor de lekkere trek. Maar hoe zorg je ervoor dat je je hond gezond en verantwoord laat snacken? Wij geven je 4 belangrijke tips:

#1 Schooieren aan tafel?

Vind je het zelf leuk om je hond aan tafel wat van jouw bord te geven of kun je simpelweg de bedelende puppy-ogen niet weerstaan wanneer je zelf aan het eten bent? Toch kun je als eigenaar beter geen eigen etensresten aan je hond geven. Ons eigen eten bevat vaak te veel vet, zout, suiker en energie voor je hond, of kan zelfs ingrediënten bevatten die giftig zijn. Lees hier meer.

#2 Een complete voeding voor jouw huisdier

Daarnaast is het goed om in je achterhoofd te houden dat het geven van tussendoortjes aan je hond vooral naast zijn volledige maaltijd moet staan. Je hond heeft, naast al dit lekkers, namelijk een volledige en evenwichtige voeding nodig met vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, eiwitten en aminozuren in de juiste hoeveelheden voor hun specifieke levensfase. Traktaties daarnaast zijn hiervoor niet voldoende en kunnen je viervoeter niet van al zijn voedingsbehoeften voorzien. Vragen over welke complete voeding het beste bij jouw hond past? Vraag het ons Prins CareTeam!

#3 Alles met mate

Net als bij ons mensen is het voor honden ook niet goed om te veel te kunnen snacken naast hun normale voeding. Zo wordt het afgeraden om meer dan 10% van de gemiddelde calorie-inname van je hond op een dag uit snacks te laten komen. Zo zorg je ervoor dat je hond mooi op gewicht blijft!

#4 Veiligheid voorop

Kies een kauwkluif of snack met de juiste grootte en vorm heeft voor je hond. Op die manier verklein je het risico op verstikking. Toch bestaat er dan alsnog de kans dat je hond grote stukken in één keer doorslikt. Blijf dus bij je hond in de buurt wanneer je hem van een kluif laat genieten en zorg er daarnaast voor dat de kluif niet te hard is voor het gebit van je hond. Kluiven en traktaties die niet buigzaam zijn of niet snel en makkelijk zacht worden bij het kauwen, kunnen de tanden van je hond breken of beschadigen. Vraag advies bij je dierenspeciaalzaak wanneer je twijfelt of een bot of traktatie geschikt is. 

Natuurlijk kun je ook zelf de lekkerste snacks maken voor je hond! Kijk hier voor inspiratie. Of kijk hoe je onze Prins beloningscrèmes kunt gebruiken als tussendoortje en trainingshulpmiddel.

Ook interessant:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!