Er zijn verschillende manieren waarop je aan een kitten kunt komen. Wij vertellen je graag waar je bij de aanschaf goed op moet letten.

Het is belangrijk om te weten dat hoe eerder een kitten van de moeder wordt gescheiden, hoe groter de kans op gedragsproblemen is. Volgens de wet moet een kitten minimaal zeven weken bij de moeder moet blijven. Wij adviseren om een kitten zelfs twaalf tot zestien weken bij de moederpoes te laten. In deze periode wordt het gedrag sterk bepaald door een goede socialisatie en de basis gelegd voor een leuke, sociale en lieve huisgenoot.

Sluit een asielkat in je hart!

Heb je voor het vinden van een kitten al in het asiel gekeken? Opvangen zitten vaak vol met katjes in alle soorten en maten en van alle leeftijden. Achtergelaten door hun baasje, gevonden op straat of gedumpt in een doos of container... al deze katjes verdienen een warm thuis! Over het algemeen betaal je bij het asiel een kleine bijdrage voor een kitten.

Hoe eerder weg bij de moeder, hoe groter de kans op gedragsproblemen.

Cattery

Wil je graag een raskat? Dan adviseren wij je een kitten aan te schaffen bij een cattery die is aangesloten bij een rasvereniging. Als je je kitten gaat ophalen, is deze in de meeste gevallen ontwormd, geënt en gechipt. Bij de meeste cattery’s krijg je ook een stamboom van het dier mee. Dieren met een stamboom zijn over het algemeen duurder dan dieren zonder stamboom. Bij dieren met een stamboom ben je zeker van hun afkomst.

Particulier

Regelmatig zijn er particulieren die zelf een poes hebben met een nestje. Hiervan kun je een kitten aanschaffen, als deze natuurlijk onder goede omstandigheden is grootgebracht.

Zó veel meer!

Het liefst zouden we je overstelpen met nog veel meer informatie, want er is zó veel wat je over het kopen van een kitten moet weten! We beperken ons hier tot enkele belangrijke punten, maar we kunnen ons voorstellen dat je als aanstaande of kersverse kitteneigenaar vol vragen zit. Ons Prins CareTeam neemt je graag bij de hand in kattenland. Aarzel niet om ons te bellen! 

Gerelateerde artikelen:

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!