Bij hoge temperaturen is het belangrijk om voldoende water te drinken, lichamelijke inspanning 's middags te beperken en veel in de schaduw te blijven. Dat geldt natuurlijk ook voor je hond of kat.

Dit zijn drie dingen waar je dier bij warm weer niet zonder kan:

  • Water! Zorg dat je voor je hond altijd standaard een fles water in je auto hebt liggen. Een dichte fles mineraalwater blijft langer houdbaar dan kraanwater en zorgt ervoor dat je altijd een slokje voor je viervoeter achter de hand hebt.
  • Schaduw! Regel een lekkere schaduwplek door een laken te spannen of een parasol neer te zetten. Bij een brandende zon kun je gaan wandelen met een paraplu. Je hond kan dan in de schaduw van het scherm met je meelopen.
  • Rust! Stel het sporten en fietsen met je hond even uit totdat het weer koeler is. Doe gewoon lekker rustig aan. Ook in het water, want tijdens spetterpret kun je net zo goed oververhit raken.

Een koele plek voor je kat

Katten zoeken vaak zelf een koele plek als ze het te warm krijgen. Zorg dat je kat voldoende schaduw heeft en binnen naar een koele plek kan zoeken. Houd bijvoorbeeld ramen en deuren dicht om de warmte zoveel mogelijk buiten de deur te houden. 

Ook in het water kun je oververhit raken!

Help je kat ‘aan de drank’ 

Katten zijn van oorsprong woestijnbewoners en drinken daarom van nature niet zo veel. Voor hun gezondheid is het belangrijk dat katten voldoende water binnenkrijgen, zeker als ze een brokvoeding eten waarin niet zo veel vocht zit. Maar hoe krijg je ze aan het drinken? Klik hier voor vijf handige tips.

Tip!

Ververs het water van je hond of kat wat vaker als het warm is, want vers water zet aan tot drinken. Drinkt je dier slecht? Dan kun je eventueel wat extra water door zijn voeding heen doen, of op meerdere plekken water neerzetten. Hoe vaker een hond of kat een waterbak tegenkomt, des te vaker hij zal drinken!

Bescherm je dier tegen zonnebrand

De zon schijnt en het waait zacht, dé perfecte condities om te verbranden. Net als bij mensen kan uv-straling bij dieren ook schade veroorzaken. Klik hier voor tips om zonnebrand te voorkomen.

Let op!

Asfalt, tegels en zand kunnen in de zon heel heet worden. Wij merken vaak niet dat de ondergrond (te) warm is omdat we schoenen dragen, maar je dier moet er met zijn voetzooltjes overheen lopen. Voel maar eens met je blote handen hoe heet het op en vlak boven de grond kan zijn!

Laat je huisdier nooit alleen achter in de auto!

Heb je enig idee hoe snel je auto met je hond erin kan opwarmen? Veel mensen onderschatten dit gevaar en dat kost ieder jaar hondenlevens. Laat je hond niet achter in de auto, ook niet voor heel even!

 

 

Mariska van het CareTeam

Je dier optimaal verzorgen? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!