Je hebt een kat en bent op zoek naar kattenbrokjes. Gewoon, van die krokante, je weet wel. Maar dan eh… blijken er maar liefst achttien verschillende soorten VitalCare te zijn waaruit je kunt kiezen. Wij helpen je het beste kattenvoer voor je kat te vinden!

Lees deze handleiding en je weet precies welke brokjes op jouw kat zijn afgestemd. Wat je ook kiest: alle VitalCare kattenvoedingen zijn compleet en bevatten alle voedingsstoffen die katten nodig hebben. Dat is goed om te (w)eten!

Fit en gezond

Om te beginnen heeft Prins twee voedingslijnen voor katten: Prins VitalCare en Prins VitalCare Protection. Prins VitalCare, de naam zegt het al, bevat alles wat nodig is om je kat vitaal oftewel fit en gezond te houden. Het zijn complete voedingen die je dier alles bieden voor een gezond kattenleven.

Extra ondersteuning

Prins VitalCare Protection biedt katten die dat nodig hebben extra preventieve ondersteuning. Deze voedingen houden rekening met de specifieke gevoeligheden van de kat, zoals organen die meer bescherming nodig hebben. Ze bevatten extra voedingsstoffen voor bijvoorbeeld vacht, spijsvertering en gebit.

Beste kattenvoer voor kittens

Heb je een kitten?

Dan heb je het makkelijk! Je kunt dan kiezen uit twee kittenvoedingen:

Heb je een oudje?

Dan wordt het al wat ingewikkelder. Heb je een oudere kat vanaf circa 7 jaar?

Of heb je een supersenior?

  • Prins VitalCare Senior 12+ – voeding voor echt bejaarde katten, met extra ondersteuning voor de weerstand en het behoud van bespiering. Ook geschikt voor katten die wat jonger zijn dan twaalf jaar, voor het voorkomen van ondergewicht.

Heb je een volwassen kat?

Dan wordt het nog lastiger, want dan heb je keus uit maar liefst dertien verschillende brokjes. Omdat iedere kat zijn eigen specifieke leefomgeving, behoefte en smaak heeft.

Beste kattenvoer voor een binnenkat

Binnenkatten hebben een klein leefgebied, waardoor ze vaak een minder actieve leefstijl en daardoor minder energie nodig hebben. Het beste kattenvoer voor binnenkatten is daarom:

beste voer voor een actieve kat

Beste kattenvoer voor een actieve kat

Heb je een actieve kat, bijvoorbeeld eentje die veel buiten is of veel speelt?

Specifieke behoeften?

Heeft de vacht van je kat extra aandacht nodig?

Beste kattenvoer voor grote katten

Heb je een grote macho kat?

Heb je een kat die last heeft van blaasgruis?

  • Prins VitalCare Struvite – tijdelijke dieetvoeding die je na overleg met de dierenarts kunt geven aan volwassen katten met bewezen struvietblaasgruis

Meerdere katten

  • Prins VitalCare Multicat – met kip, kalkoen én vis, speciaal voor katten of meerdere katten in een gezin die graag willen kiezen uit verschillende smaakjes en brokvormpjes.
  • Prins VitalCare Resist Calm – met kruidenextracten, speciaal voor gevoelige katten of katten die in een meerkats huishouden leven.

Maar wat nou als…

Maar wat nou als je een kat-met-van-alles-wel-wat hebt? Bij het kiezen van een maaltijd voor je dier kun je altijd de voedingsdeskundigen van ons CareTeam inschakelen. Die kennen alle samenstellingen van onze voedingen van binnen en van buiten. Ze weten precies wat je nodig hebt als je bijvoorbeeld een grote langharige gesteriliseerde buitenkat met een voorkeur voor een bepaald brokje of smaakje hebt. Het CareTeam helpt je graag het beste kattenvoer voor jou kat vinden! 

Tip!

Je kunt ook via www.prinspetfoods.nl/voedingswijzer een voeding voor je kat selecteren.

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!