Heeft je hond diarree? (Bij)voeding is een van de factoren die van grote invloed is op de uiteindelijke vorm en consistentie ('vastheid') van de ontlasting. Ook wormen en/of een virus/bacterie kunnen diarree veroorzaken. 

Diarree kan accuut en kort optreden of chronisch zijn. Grofweg maken we onderscheid in dikke darm diarree en dunne darm diarree. Bij dikke darm diarree zie je vaak een brijachtige ontlasting met slijm en vers bloed. De hond kan aandrang hebben om te persen zonder dat er iets komt. Bij dunne darm diarree produceert de hond vaak grote hoeveelheden (water)dunne ontlasting: spuitpoep. 

Symptomen

  • Dunne ontlasting.
  • Vieze windjes.
  • Kan gepaard gaan met braken en buikpijn.

Let op: ga bij lang aanhoudende diarree of met pups met diarree vanwege het gevaar van uitdroging altijd naar de dierenarts! 

Pup met diarree? Altijd naar de dierenarts!

Mogelijke oplossing

Geef je hond minimaal twee weken TotalCare Super Active Complete voor een direct herstel van de darmflora. Geef het diepvries vers vlees in combinatie met gekookte witte rijst voor een sneller herstel. Vervang dan 1/3 deel van de dagportie vlees door gekookte witte rijst. Als je niet weet of er sprake is van een verstoring van het maag-darmstelsel neem dan contact op met het Prins CareTeam voor advies, tips of persoonlijke begeleiding bij het kiezen van de juiste voeding.

Doen!

Lees ook ons artikel over Giardia, een vervelende parasiet die voor een dunne, stinkende ontlasting kan zorgen.

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!