Katten zijn erg gevoelige dieren. Veranderingen in de omgeving of in de gezinssamenstelling kunnen leiden tot stress.

Katten uiten dat door zich overmatig te wassen, waardoor er huid- en vachtproblemen kunnen ontstaan. Zorg dat je de factor die stress veroorzaakt achterhaalt en wegneemt en ondersteun je kat met juiste voeding.

Symptomen

  • Lichaamstaal: bibberen, versnelde ademhaling, lage lichaamshouding waarbij oren, staart en snorharen dicht tegen het lichaam worden gedragen.
  • Overmatig likken/wassen, zelfs tot kale plekken in de vacht aan toe.
  • Onzindelijkheid.
  • Sommige katten zijn juist heel stil, andere kunnen klagelijk miauwen of zelfs brommen.

Mogelijke oplossing

Stress bij katten komt echt vaker voor dan je denkt!

Let op

Geef je kat, als de huid- en vachtproblemen het gevolg blijken van een voedselallergie, een passende dieetvoeding. VitalCare Dieet Skin & Intestinal Hypoallergenic is een krokante dieetvoeding speciaal voor volwassen katten met een voedselovergevoeligheid (huid- en vachtproblemen) en/of maag-darmproblemen. NatureCare Diet Cat Hypoallergenic Salmon is een natvoeding speciaal voor katten met huid- en vachtproblemen door een voedselovergevoeligheid en/of ter ondersteuning van maagdarmproblemen. Het Prins CareTeam helpt je graag verder met een passend voedingsadvies.

Meer over stress

We krijgen vaak te horen: 'Nee hoor, mijn kat heeft geen stress!' Toch komt stress bij katten echt vaker voor dan je denkt! Klik hier voor meer informatie.

Esther van het CareTeam

Gezond zijn én blijven? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!