Om de hond op een verantwoorde manier af te laten vallen, heeft Prins Petfoods in samenwerking met dierenartsen twee speciale veterinaire voedingen ontwikkeld: ''Prins ProCare Veterinary Diet GEWICHTSCONTROLE & diabetes geperste veterinaire voeding'' en ''Prins ProCare Croque Veterinary Diet WEIGHT REDUCTION & diabetic krokante veterinaire voeding''. Deze speciale dieetvoedingen hebben als doel een stabiel en gezond gewicht te verkrijgen en/of te behouden.

Verschil tussen geperste en geëxtrudeerde (krokante) veterinaire voeding

Geperste brok:

Een geperste brokvoeding is zeer geconcentreerd en heeft daardoor minder volume, waardoor de porties in vergelijking met krokante brokken kleiner zijn. Dat zorgt voor een lagere maagbelasting. Het persen van de brok gebeurt bij een relatief lage temperatuur. Door de lage temperatuur gaan er weinig voedingsstoffen verloren.

Geëxtrudeerde (krokante) brok:

ProCare Croque Veterinary voedingen hebben dezelfde samenstelling als de geperste voedingen, maar is door het krokante brokje en zijn harde vorm beter geschikt voor ‘schrokkers’. De grootte en vorm van de brok bevordert de opname en het kauwen. Kauwen op de brok is belangrijk, het vergroot het oppervlak en de voeding wordt geweekt met speeksel.

Hoe stap ik over op een andere voeding?

Als je over wilt stappen op een veterinaire voeding van Prins, is het aan te raden deze overstap te doen middels diepvries vers vlees. Geef de hond ongeveer één week diepvries vers vlees, bijvoorbeeld Prins TotalCare Super Active Complete. Diepvries vers vlees zorgt ervoor dat de darmflora zich optimaal hersteld. Hierdoor wordt een hond als het ware opgeschoond. Daarna kun je de nieuwe speciale voeding zonder mengen geven.

TIP: geef je je hond voor de eerste keer in zijn leven diepvries vers vlees, geef dit dan de eerste twee dagen in gekookte vorm.

Overstap van een krokante brok naar de krokante dieetvoeding

Als je van de ene krokante brok overstapt naar de andere krokante brok kun je het nieuwe voer mengen. Meng gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding tot je geheel bent overgestapt.

Overstap van een krokante brok naar de geperste dieetvoeding

Als je overstapt van een krokante brok naar de geperste veterinaire voeding of vice versa wordt geadviseerd dit in één keer te doen, dus niet mengen. Let op: soms kan het zijn dat de hond even een dunnere ontlasting of diarree krijgt door de wisseling van het voer. Dit is niet ernstig en in de meeste gevallen is de ontlasting binnen drie dagen weer normaal. Wil je weten wat je nog meer kunt doen om je hond verantwoord te laten afvallen? Bekijk dan hier de tips van het Prins CareTeam.

Bonny van het CareTeam

Zoek je leuke sport- en speltips? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!