Speciaal voor katten met chronisch nierfalen heeft Prins Petfoods in samenwerking met dierenartsen een veterinaire voeding ontwikkeld:

Prins VitalCare Diet RENAL SUPPORT Krokante brok en Prins NaturalCare Diet RENAL SUPPORT Natvoeding

Deze nierdiëten bevatten hoogwaardige, licht verteerbare eiwitten, een lager gehalte aan eiwit en mineralen als fosfor om de nieren minder te belasten. Daarnaast bevatten ze een lager gehalte aan natrium om een verhoogde bloeddruk te voorkomen en een hoger gehalte aan ondersteunende voedingsstoffen als kalium en omega 3-vetzuren. Een kat met chronisch nierfalen moet de rest van zijn leven een veterinaire voeding krijgen.

Omdat katten met nierfalen over het algemeen een wat verminderde eetlust hebben, bevatten Prins VitalCare Dieet Renal Support en Prins NatureCare Diet Renal Support zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die zorgen voor extra smakelijke voeding zodat de eetlust wordt gestimuleerd.

Hoe stap ik over naar een andere voeding?

Meng gedurende enkele dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding voor een geleidelijke overstap. Let op: er kan op advies van de dierenarts ervoor gekozen worden meteen over te stappen naar de nieuwe veterinaire voeding.

Let op: deze voeding is niet geschikt voor kittens, drachtige of zogende poezen.

Wil je weten wat je verder kunt doen om je kat met nierfalen te ondersteunen? Lees dan deze tips van het Prins CareTeam. 

 

Mariska van het CareTeam

Je dier optimaal verzorgen? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!