Speciaal voor volwassen honden met een voedselallergie of overgevoeligheid (huid- en vachtproblemen en jeuk) en/of ter ondersteuning van maagdarmproblemen (zoals diarree) heeft Prins Petfoods een speciale veterinaire voeding ontwikkeld:

Prins ProCare Veterinary Diet HUID & DARM Hypoallergeen geperste veterinaire voeding en Prins ProCare Croque Veterinary Diet SKIN & INTESTINAL Hypoallergenic krokante veterinaire voeding.

Deze speciaal ontwikkelde dieetvoedingen bevatten maar één dierlijke eiwitbron, waardoor de kans op een overgevoelige reactie verminderd wordt.

Verschil tussen geperste en geëxtrudeerde (krokante) veterinaire voeding

Geperste brok:

Een geperste brokvoeding is zeer geconcentreerd en heeft daardoor minder volume, waardoor de porties in vergelijking met krokante brokken kleiner zijn. Dat zorgt voor een lagere maagbelasting. Het persen van de brok gebeurt bij een relatief lage temperatuur. Door de lage temperatuur gaan er weinig voedingsstoffen verloren.

Geëxtrudeerde (krokante) brok:

ProCare Croque Veterinary voedingen hebben dezelfde samenstelling als de geperste voedingen, maar is door het krokante brokje en zijn harde vorm beter geschikt voor ‘schrokkers’. De grootte en vorm van de brok bevordert de opname en het kauwen. Kauwen op de brok is belangrijk, het vergroot het oppervlak en de voeding wordt geweekt met speeksel.

Wil je meer weten wat je kunt doen voor je hond als hij huid en vachtproblemen heeft? Bekijk dan het artikel: Hoe help ik mijn hond van de jeuk of huidproblemen af? 

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!