Speciaal voor katten met struvietblaasgruis heeft Prins Petfoods in samenwerking met dierenartsen een volledige veterinaire voeding ontwikkeld:

Prins VitalCare Veterinary Diet STRUVITE & Calciumoxalate

Deze veterinaire voeding is speciaal geschikt voor het oplossen van struvietblaasgruis bij volwassen katten en helpt herhaalde struviet- en calciumoxalaatblaasgruis voorkomen.

Hoe stap ik over naar een andere voeding?

Meng gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding. Let op: soms kan het zijn dat de kat even een dunne ontlasting of diarree krijgt door de wisseling van het voer. Dit is niet ernstig en in de meeste gevallen is de ontlasting binnen drie dagen weer normaal.

VitalCare dieet Struvite & Calciumoxalate kan zonder problemen langdurig gegeven worden. Wel is het verstandig om regelmatig de urine bij de dierenarts te laten controleren. Let op: deze voeding is niet geschikt voor kittens, drachtige of zogende poezen, andere vormen van blaasgruis, hart- en/of nierproblemen.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen om je kat met blaasgruis te ondersteunen of hoe je blaasgruis bij de kat kunt voorkomen, bekijk dan deze tips van het Prins CareTeam.

Esther van het CareTeam

Gezond zijn én blijven? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!