Wie zoet is krijgt… lekkers! Wist je dat je van het gruis van onze geperste brokken heel goed lekkere pepernoten kunt bakken voor je hond?

Onderin de zak van geperste brokvoeding blijft vaak wat gruis achter. Verzamel dat en meng het, afhankelijk van de hoeveelheid, goed met een of twee eieren.

Noten en letters

Van het gruis met ei-mengsel kun je tussen je handen kleine balletjes draaien. Voilà, daar zijn je ‘pepernoten’. Je kunt ook kleine worstjes rollen, waarmee je een sinterklaasletter voor je hond kunt vormen.  Voor onze proefhond Lappi maakten we de L. De L van Lappi én lekker!

Mmm…

Bak je creaties op een van bakpapier voorzien rooster circa 30 minuten op 150 graden in de oven. Nu weet je meteen hoe het bij ons in de fabriek ruikt als we brokjes maken, je hond zal dat trouwens helemaal niet erg vinden. Laat je baksels goed afkoelen. Door het ei zullen ze vanbinnen een beetje luchtig en sappig blijven. Voer het lekkers, dat je desgewenst gemakkelijk in kleinere stukjes kunt breken, binnen enkele dagen op.

Sinterklaas voorbij?

Dan doop je de pepernoten gewoon om tot hondenbitterballen!

Tip!

Bekijk hier ook onze recepten voor hondenslobber en gruiskoekjes.

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!