Een grijze snoet houdt een hart van goud. Zorg daarom goed voor je senior!

Tips om je seniorhond fit te houden:

  • Laat je hond regelmatig bij de dierenarts controleren. Zo kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium worden ontdekt en op de juiste manier worden behandeld.
  • Blijf met je hond bewegen. Beweging houdt de spieren soepel. Het advies is om regelmatig, maar wel gedoseerd, te bewegen. Wandel liever driemaal daags een half uur dan eenmaal anderhalf uur.
  • Het ergens op of af springen kan voor een seniorhond heel belastend zijn. Een hondenloopplank kan helpen bij het in en uit de auto stappen. Daarnaast zijn er orthopedische hondenmanden verkrijgbaar voor een optimaal ligcomfort.

Spelletjes zorgen voor geestelijke uitdaging.

  • Blijf regelmatig leuke dingen doen met je hond. Kleine oefeningen zorgen voor geestelijke uitdaging en dragen bij aan het behoud van een goede hersenfunctie. Denk bijvoorbeeld aan verstopspelletjes of aan de speciale hondenpuzzels die verkrijgbaar zijn in de dierenspeciaalzaak.
  • Bepaalde spieren kunnen bij seniorhonden in kracht afnemen. Aangezien de blaas een spier is, kan het verstandig zijn een oudere hond iets vaker uit te laten.
  • Je kunt een oudere hond die niet meer wil eten of die niet goed meer kan kauwen helpen door zijn brokvoeding te weken in lauw water. Zo worden de brokken zachter en komt er meer geur vrij.
  • Controleer en poets ook bij een seniorhond regelmatig het gebit. Niet denken: 'laat maar', want tandplak en tandsteen kunnen zorgen voor veel ongemak bij het dier. Bij ernstige gebitsproblemen is een uitgebreide behandeling bij de dierenarts noodzakelijk, en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen.

Meer weten?

Het Prins CareTeam helpt je graag bij de begeleiding van je seniorhond. Ze kunnen je bijvoorbeeld adviseren over leuke spelletjes en de juiste voeding. Aarzel niet om contact op te nemen!

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!