Supersnel een leuk kattenspeeltje maken? Ga aan de slag met stroken fleece! Voor dit Prins kattenspeeltje heb je drie stroken fleecestof nodig van ongeveer 130 centimeter lang en 6 centimeter breed.

Je kunt zelf variëren met de lengte en breedte van de stroken om een speeltje op maat te maken voor jouw dier, en natuurlijk je eigen favoriete kleuren kiezen.

Zo maak je het

  • Neem één van de stroken fleece en maak aan de bovenkant van de strook een handvat door een stuk van de strook dubbel te vouwen en er een knoop in te leggen. Knip de onderste 15 centimeter van de strook in, zodat daar lange reepjes ontstaan.
  • Knip de andere twee stroken ieder in drie gelijke stukken en knoop die bijna onderaan de lange strook vast, net boven de geknipte sliertjes.
  • Knip de korte stukjes vervolgens ook in de lengte een stuk in, zodat er dunne reepjes ontstaan. Nu heb je een lange strook met aan de onderkant een bos sliertjes.

Zo speel je er mee

  • Hang het kattenspeeltje aan het handvat op aan een deurklink, zodat je kat er zelf mee kan spelen.
  • Pak het handvat van het speeltje vast en trek het achter je aan, van de kat af, waarbij je de sliertjes op en neer laat dansen. Grote kans dat zijn interesse voor een leuk najaagspelletje nu is gewekt!

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!