Geperste brokvoeding heeft veel voordelen. Niet alleen voor je hond, maar ook voor het milieu!

Geperste brokvoeding is zeer geconcentreerd en heeft daardoor minder volume, waardoor de porties in vergelijking met krokante brokken kleiner zijn. Dat zorgt voor een lagere maagbelasting.

De voordelen van geperste brokvoeding

  • Bereid op een lagere temperatuur.
  • Geconcentreerde voeding, kleinere porties.
  • Lagere maagbelasting, ideaal voor actieve honden.
  • Hoge verteerbaarheid.
  • Goede acceptatie, ideaal voor lastige eters.
  • Minder belasting van het milieu.

Ideaal voor actieve honden…

Door het kleinere volume en daardoor lagere maagbelasting zijn geperste brokken zeer geschikt voor actieve honden en sporthonden. Bovendien vallen geperste brokken in de maag langzaam als een hoopje zand uiteen, wat zorgt voor een goede verteerbaarheid en geleidelijke opname van voedingsstoffen. Krokante brokken zwellen eerst iets op door het vocht in de maag en vallen daarna pas uit elkaar.

…en drachtige teven

Ook drachtige teven kunnen gebaat zijn bij de hoge dichtheid aan voedingsstoffen in een geperste brokvoeding. Het kan gebeuren dat een teef aan het eind van haar dracht minder wil eten omdat de bijna volgroeide pups dan in de weg gaan zitten en tegen haar maag gaan drukken, terwijl ze juist dan steeds meer energierijke voeding nodig heeft. Dankzij geperste brokken krijgt ze met kleinere porties dan toch de benodigde hoeveelheid ‘brandstof’ binnen. Dat kan ook een voordeel zijn voor pups die leren een vaste voeding te eten: met een geperst brokje krijgen ze meer voedingsstoffen en energie binnen dan met een krokant brokje.

Onze geperste brokvoedingen

Hoe kies je de juiste voeding voor je hond? Ga naar onze voedingswijzer en bekijk in enkele stappen welke Prins-voeding het best bij jouw dier past of neem voor een persoonlijk advies op maat contact op met ons CareTeam.

Dat scheelt!

Omdat alle voedingsstoffen bij elkaar zijn geperst en er geen lucht in de brokken zit, nemen geperste brokken minder ruimte in. Niet alleen in de maag, maar óók in de verpakking. Voor 15 kilo geperste brokvoeding gebruiken we hetzelfde formaat zak als voor 10 kilo krokante brokvoeding, en in een 2 kilo-verpakking krokante brok past 3 kilo geperst. Dat scheelt ongeveer 30 procent aan verpakkingsmateriaal! Bovendien passen er meer kilo´s brok op één pallet, waardoor er minder transport nodig is, en is er door de bereiding op een lagere temperatuur minder energie nodig.

Veel honden vinden geperste brokken erg lekker.

Weetje

Omdat geperste brokken bij een lagere temperatuur worden bereid, gebruiken we voorgegaarde koolhydraatbronnen zoals maïs, rijst en/of aardappel. Hierdoor kan de hond de voedingsstoffen uit deze ingrediënten goed opnemen en benutten.

Ideaal voor lastige eters

Veel honden vinden geperste brokken erg lekker, waardoor ze ideaal zijn voor lastige eters. Sommige honden moeten eerst even aan hun geperste maaltijd wennen. Dat kan komen omdat er geen kunstmatige geur- en smaakstoffen aan onze brokken zijn toegevoegd, of omdat geperste brokken niet worden voorzien van een vetlaagje zoals krokante brokken. Bij geperste brokken worden olieën en vetten tegelijk met de andere ingrediënten verwerkt. Bij krokante brokken kan dat vanwege de hoge verhitting niet en worden de voor hoge temperaturen gevoelige vetten pas later toegevoegd.

Tip: voeg een scheutje warm water toe om de brokken (nog) aantrekkelijker te maken.

Geperst of krokant? 

Een geperste brokvoeding of een krokante, wat is het verschil? Klik hier voor het antwoord. 

Overstappen

Wil je overstappen van een krokante naar een geperste voeding? Lees dan eerst ons overstapadvies.

Marjolein van het CareTeam

Meer weten over voeding? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!