100 procent natuurlijke voedingen, zonder kleur- geur en smaakstoffen: dat is waar Prins voor staat! Maar wist je dat we onze brokvoedingen in eigen huis produceren? Zo wordt er in onze fabriek dagelijks hard gewerkt om de geperste brokvoeding voor jouw hond te maken. Brokjes die zowel voor het milieu als voor je hond veel voordelen hebben. Lees je even mee?

Op het gebied van geperste hondenvoeding is Prins marktleider in Nederland. Onze geperste brok is dus een product waar we extra trots op zijn!

Het productieproces

Voor het maken van onze geperste brokvoeding gebruiken we grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit. Dit grondstofmengsel wordt bij een temperatuur van circa 75 graden Celsius door de matrijs (vormplaat) geperst. Door deze relatief lage temperatuur ondervinden de grondstoffen een minimale belasting van de verhitting. Belangrijk is dat de granen voorgegaard zijn, zodat je dier de koolhydraten hieruit goed kan benutten en verteren.

Download ons gratis informatieboekje

In deze brochure vertellen wij je alles wat je moet weten over onze geperste brok. Zo geven wij tips over verantwoord voeren, helpen we je kiezen bij een passende voeding voor je maatje en helpen we je met overstappen.

De voordelen van de Prins geperste brok!

  • De geperste brok is een geconcentreerde voeding. Omdat alle voedingsstoffen bij elkaar zijn geperst en er geen lucht in de brokken zit, nemen deze brokken minder ruimte in. Niet alleen in de verpakking, maar ook in de maag! Dit zorgt ervoor dat je van deze brok kleinere porties hoeft te geven. Goed voor de maag!

                                                                        

  • Deze brok valt in de maag uiteen, waardoor de maagbelasting minder groot is. De brokken worden snel en makkelijk verteerd en voedingsstoffen geleidelijk opgenomen in je lichaam. Dit maakt onze geperste brok zeer geschikt voor actieve honden en sporthonden!
  • Ook drachtige teven kunnen gebaat zijn bij de hoge dichtheid aan voedingsstoffen in een geperste brokvoeding. Het kan gebeuren dat een teef aan het eind van haar dracht minder wil eten omdat de bijna volgroeide pups dan in de weg gaan zitten en tegen haar maag drukken, terwijl ze juist dan meer energierijke voeding nodig heeft. Dankzij geperste brokken krijgt ze met kleinere porties toch genoeg ‘brandstof’ binnen.

Goed voor dier en milieu

Omdat alle voedingsstoffen bij deze brok bij elkaar zijn geperst en er geen lucht in de brokken zit, nemen ze dus minder ruimte in in de verpakking. Voor 15 kilo geperste brokvoeding gebruiken we hetzelfde formaat zak als voor 10 kilo krokante brokvoeding. Dat scheelt ongeveer 30 procent aan verpakkingsmateriaal! Bovendien passen er meer kilo´s brok op één pallet, waardoor er minder transport nodig is, en is er door de bereiding op een lagere temperatuur minder energie nodig. Goed voor dier en milieu dus!

Veel honden vinden geperste brokken erg lekker.

Ideaal voor actieve honden…

Door het kleinere volume en daardoor lagere maagbelasting zijn geperste brokken zeer geschikt voor actieve honden en sporthonden. Bovendien vallen geperste brokken in de maag langzaam als een hoopje zand uiteen, wat zorgt voor een goede verteerbaarheid en geleidelijke opname van voedingsstoffen. Krokante brokken zwellen eerst iets op door het vocht in de maag en vallen daarna pas uit elkaar.

Ideaal voor de lastige eter!

Veel honden vinden geperste brokken erg lekker, waardoor ze ideaal zijn voor lastige eters. Sommige honden moeten eerst even aan hun geperste maaltijd wennen doordat er bijvoorbeeld geen kunstmatige geur- en smaakstoffen aan onze brokken zijn toegevoegd, of omdat geperste brokken niet worden voorzien van een vetlaagje zoals krokante brokken. Bij geperste brokken worden oliën en vetten tegelijk met de andere ingrediënten verwerkt.

Tip: voeg een scheutje warm water toe om de brokken (nog) aantrekkelijker te maken!

Ons assortiment aan geperste brokvoedingen

Prins ProCare Protection

Extra ondersteuning voor (middel)grote honden, van pup tot senior

Prins ProCare

Volledige lijn met voor iedere hond een passende voeding, van pup tot senior

Prins ProCare Mini

Volledige lijn geschikt voor kleine hondenrassen, van pup tot senior

Prins ProCare Grainfree

Volledige en uitgebalanceerde graanvrije geperste brokvoedingen voor honden van alle rassen en leeftijden

Prins SportCare

Speciaal voor honden die topprestaties moeten leveren met sporten of werken

Geperste dieetvoedingen

ProCare Dieet Huid & Darm Hypoallergeen, ProCare Dieet Spieren & Gewrichten en ProCare Dieet Gewichtscontrole & Diabetes

Past de geperste brok bij mijn hond?  

Iedere hond is anders. De ene hond kan goed overweg met onze geperste brok, de andere juist niet. Het is goed om uit te vinden waar jouw hond goed op reageert! Wil je meer weten, of twijfel je wat voor jouw dier geschikt is? Aarzel niet om advies te vragen aan ons CareTeam!

Overstappen

Wil je overstappen van een krokante naar een geperste voeding? Lees dan eerst ons overstapadvies.

Prins smaakgarantie

Het kan zijn dat je dier die nieuwe maaltijd onverhoopt niet lust! Omdat je hond liever krokante brokken heeft in plaats van geperst. Daarom zit op al onze kleinverpakkingen brokvoedingen een smaakgarantie. Dan krijg je eenmalig een vergoeding voor de aangeschafte voeding. Lees hier meer over de Prins smaakgarantie. 

Annerike van het CareTeam

Vragen over je huisdier? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!