Leer je hond zwerfafval opruimen!

Respect voor onze leefomgeving, dat vinden zowel Prins als Enjoycleaningup belangrijk. Daarom gaan we graag samen de strijd tegen zwerfafval aan. Leer je hond zwerfafval opruimen samen met Prins en Enjoycleaningup!

Enjoycleaningup organiseert opruimactiviteiten met honden en hoopt dat zo veel mogelijk mensen en viervoeters dat voorbeeld zullen volgen. Wil je meehelpen ons land wat schoner te maken? Laat je hond dan op jacht gaan naar zwerfafval!

Leer je hond zwerfafval opruimen:

  • Leer het zelf aan je hond, of volg een speciale training bij een hondenschool.
  • Aan de slag! Ga met een tas, (vuilnis)zak of emmer samen met je hond op pad om afval te verzamelen, dat je weer kunt achterlaten in de afvalbakken die je onderweg tegenkomt.
  • Meld je ‘vuilnisbakkie’ via www.enjoycleaningup.com aan als lokale held om anderen te inspireren. Via deze website kun je ook zien bij welke hondenscholen je een training kunt volgen en waar er gezamenlijke opruimacties zijn.

Opruimtips

  • Zorg dat het opruimspel voor je hond veilig is! Leer hem bijvoorbeeld alleen plastic flesjes, drinkpakjes en/of hele blikjes op te sporen en te apporteren en zaken als glas, etenswaren en lege chipszakken te negeren. Die kun je natuurlijk wel zelf opruimen.
  • Begin klein met het leren zoeken naar afval. Eerst in huis of tuin bijvoorbeeld, en daarna pas buiten. Werk eerst met maar één zoekvoorwerp, bijvoorbeeld een plastic flesje dat je eerst makkelijk (nog in het zicht) en daarna steeds moeilijker (bijvoorbeeld in het struikgewas) voor je hond verstopt.
  • Leren zoeken gaat heel snel als je een plastic flesje gebruikt met een paar brokjes erin. Als je een paar gaatjes in het flesje maakt, zal de hond het lekkers snel ruiken en het flesje dus makkelijk vinden.
  • Gebruik een vast zoeksignaal, bijvoorbeeld ‘zoek flesje!’. Heeft je hond het trainflesje gevonden? Beloon hem dan met wat brokjes die jij voor hem uit het flesje haalt. Dat maakt het zoekvoorwerp voor je hond extra interessant en zal hem motiveren het flesje bij jou in te leveren.
  • Houd rekening met andere mensen en het verkeer op de locatie waar je zoekt. Het opruimspel is zo leuk dat jullie er allebei al snel helemaal in op zullen gaan, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je daarbij de omgeving uit het oog verliest.

Heb jij een afvalhond?

Fotografeer of film je hond terwijl hij zwerfafval opruimt.Tag ons op Facebook of Instagram!
#enjoycleaningup
#prinspetfoods