Voor honden ter ondersteuning van de leverfunctie

Leverfalen komt regelmatig voor bij de hond, het kan aangeboren zijn of op latere leeftijd ontstaan. We spreken van leverproblemen wanneer een groot deel van de lever is aangetast, waardoor de lever zijn functies niet meer voldoende kan uitvoeren. Prins ProCare Croque Veterinary Diet Liver Support is een volledige brokvoeding speciaal voor honden met leverfalen. Dit leverdieet bevat licht verteerbare ingrediënten, een laag eiwitgehalte, een hoog energiegehalte en omega-3 vetzuren. Ook zijn er L-carnitine, choline en lecithine extra toegevoegd aan de voeding om de vetstofwisseling te ondersteunen. Een beperkt kopergehalte zorgt voor vermindering van koperstapeling in de lever. Een hond met leverfalen moet de rest van zijn leven een leverdieet krijgen. Vanwege de specifieke eigenschappen is deze voeding ook geschikt voor honden met uraat- en cystinestenen.

Vermindert de vorming van uraat- en cystinestenen
Laag eiwitgehalte en geselecteerde eiwitbronnen (met een laag purinegehalte, zoals maïsgluten) helpen bij de vermindering van uraat- en cystinesteenvorming.
Ondersteunt de vetstofwisseling
L-carnitine, choline en lecithine ondersteunen de vetstofwisseling bij een hond met leverfalen.
Aangepast energiegehalte
Door een verminderde eetlust kunnen honden met leverproblemen te maken hebben met gewichtsverlies. Een aangepast energiegehalte zorgt voor een smakelijke voeding en draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht.

Voedingsinformatie

  • Samenstelling
  • Gebruiksaanwijzing
  • Hoeveelheid per dag
  • Overstappen
  • Aanvullende adviezen
Analyse
Vocht8,0%
Ruw eiwit18,0%
Ruw vet16,0%
Essentiële vetzuren4,3%
Ruwe as3,2%
Ruwe celstof2,5%
Mineralen
Calcium0,6%
Fosfor0,6%
Kalium0,6%
Magnesium0,1%
Choline0,2%
Chloride0,2%
Natrium0,1%
Koper0,0008%
Zwavel0,2%
Zwavelhoudende aminozuren0,6%
Energiewaarde
4252 kcal/kg
Samenstelling: 

Mais, rijst, dierlijk eiwitextract, dierlijke vetten (gevogelte), gerst, maïsgluten, bietenpulp, gehydrolyseerde kippenlever, zalmolie, dicalciumfosfaat, lijnzaadolie, inuline, kaliumchloride, cholinechloride (0,25%).

Verkrijgbaar in: 
3 kg
10 kg

ProCare Croque Veterinary Diet LIVER SUPPORT kan droog gegeven worden. Bereiding is niet nodig. Zorg dat er altijd vers drinkwater op kamertemperatuur ter beschikking staat. Verdeel de dagportie ProCare Croque veterinary Diet LIVER SUPPORT over minimaal twee maaltijden per dag. Overige bijvoeding wordt afgeraden.

Aanvullende informatie dieetvoeding: ProCare Croque Veterinary Diet LIVER SUPPORT is speciaal geschikt voor volwassen honden ter ondersteuning van de leverfunctie bij chronische leverinsufficiëntie. Bijzonder voedingsdoel: ondersteuning van de leverfunctie bij chronische leverinsufficiëntie ook geschikt voor vermindering van uraatsteen- en cystinesteenvorming en vermindering van koperstapeling in de lever. Essentiële voedingskenmerken: hoogwaardige eiwitten, laag eiwitgehalte, hoog gehalte aan goed verteerbare koolhydraten en hoog gehalte aan essentiële vetzuren. Laag purinegehalte, matig gehalte aan zwavelhoudende aminozuren en urinealkaliserende eigenschappen, beperkt kopergehalte. Contra-indicaties: pups, drachtige of zogende teven, langdurig voeren zonder controle van een dierenarts. Aanbevolen gebruiksduur: voor ondersteuning van de leverfuncties bij chronische leverinsufficiëntie aanvankelijk ten hoogste vier maanden. Bij de vermindering van cystinesteenvorming en koperstapeling in de lever aanvankelijk ten hoogste 6 maanden. Bij vermindering van uraatsteenvorming ten hoogste zes maanden, maar levenslang bij blijvende verstoring van de urinezuurmetabolisme. Aangeraden wordt om vóór gebruik of vóór verlenging van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen

Huidig lichaamsgewicht (kg) Minimaal (gram/dag)   Aanbevolen (gram/dag) Maximaal (gram/dag)
2,5 45 60 65
5 80 100 110
10 130 165 185
15 180 225 250
20 220 280 310
25 265 330 370
30 300 375 420
35 340 425 475
40 375 470 525
45 410 510 570
50 440 555 620
60 505 635 710
70 570 710 795
80 630 785 880

Als je je hond in één keer aan de nieuwe voeding kan laten wennen, heeft dat de voorkeur. Als je hond meer tijd nodig heeft om aan de nieuwe voeding te wennen, kun je gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding mengen tot je geheel bent overgestapt. Let op: in een enkel geval kan het zijn dat door de overstap naar de nieuwe voeding een verstoring van de darmflora optreedt en de ontlasting iets anders is dan normaal. Dat is niet ernstig en in de meeste gevallen is de ontlasting binnen drie dagen weer normaal.

  • Geef naast de dieetvoeding geen extra’s. Bijvoeding is namelijk vaak rijk aan eiwitten en mineralen die het effect van het leverdieet kunnen verminderen.
  • Als je ook een natvoeding wilt geven, kies dan alleen een natvoeding die speciaal geschikt is voor honden met chronisch leverfalen. Reguliere natvoedingen bevatten vaak een hoger eiwitgehalte
  • Stimuleer de wateropname door bijvoorbeeld de brokken in water te weken.
  • Eventueel een aanvullende dierenartsbehandeling.

100% natuurlijke dieetvoeding
Onze speciaal samengestelde dieetvoedingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en samen met dierenartsen, wetenschappers en universiteiten ontwikkeld. Je kunt ze veilig en langdurig aan je dier geven.

Vind een winkel