Voor honden met urinewegproblemen

ProCare Croque Veterinary Diet Urinary is een krokante brokvoeding voor het oplossen van struvietblaasgruis bij volwassen honden en om herhaalde struviet- en calciumoxalaatblaasgruis te voorkomen. Deze voeding heeft een optimale samenstelling om struvietblaasgruis op te lossen, daarnaast bevat de voeding een aangepaste mineralenbalans om herhaling van blaasgruis te voorkomen. Cranberries dragen bij aan een gezond milieu in de blaas.

Struviet blaasgruis oplossend
Dankzij een optimale samenstelling, zoals door toevoeging van onder andere ammonium chloride, wordt het oplossen van struvietblaasgruis mogelijk gemaakt.
Calciumoxalaat- en struviet blaasgruis voorkomend
Een verlaagd calciumgehalte helpt herhaling op calciumoxalaat blaasgruis te voorkomen. Een verlaagd eiwitgehalte en een speciaal aangepaste mineralenbalans, zoals verlaagd magnesium en fosfor, helpen herhaling op struviet te voorkomen.
Ondersteunt een gezond milieu in de blaas
Toevoeging van ingrediënten als cranberries dragen bij aan een gezond milieu in de blaas.

Voedingsinformatie

  • Samenstelling
  • Gebruiksaanwijzing
  • Hoeveelheid per dag
  • Overstappen
  • Aanvullende adviezen
Analyse
Vocht8,0%
Ruw eiwit18,0%
Ruw vet18,0%
Ruwe as3,1%
Ruwe celstof1,5%
Totaal vitamineD 2070IE
Ammoniumchloride3000mg/kg
DL-methionine2500mg/kg
Minerals
Calcium0,4%
Fosfor0,4%
Kalium0,6%
Magnesium0,06%
Natrium0,5%
Chloride0,5%
Zwavel0,2%
Hydroxyproline0,53%
Energiewaarde
4396 kcal/kg
Samenstelling: 

Rijst, mais, dierlijk eiwitextract, dierlijke vetten (gevogelte), gerst, gehydrolyseerde kippenlever, zalmolie, natriumchloride, kaliumchloride, lijnzaadolie, cranberries (0,5%), inuline, cholinechloride, yucca schidigera extract.

Verkrijgbaar in: 
3 kg
10 kg

ProCare Croque Veterinary Diet URINARY Struvite & Calciumoxalate kan droog gegeven worden. Bereiding is niet nodig. Zorg dat er altijd vers drinkwater op kamertemperatuur ter beschikking staat. Verdeel de dagportie ProCare Croque Veterinary Diet URINARY Struvite & Calciumoxalate over minimaal twee maaltijden per dag. Een hond eens extra verwennen? Geef dan één of meerdere dagen achtereen Prins NatureCare Dog Struvite & Calciumoxalate. Dit is een gezonde en 100% natuurlijke vleesmaaltijd waar honden van smullen! Geef liever geen andere bijvoeding.

Aanvullende informatie dieetvoeding. ProCare Croque Veterinary Diet URINARY Struvite & Calciumoxalate is bijzonder geschikt voor volwassen honden met bewezen urinewegproblemen. Bijzonder voedingsdoel is het oplossen van struvietsteen en/of vermindering van oxalaatsteenvorming. Essentiële voedingskenmerken: urineverzurende eigenschappen, verlaagd eiwitgehalte, hoogwaardige eiwitten, laag vitamine D-, calcium- en magnesiumgehalte en urinealkaliserende eigenschappen. Contra-indicaties: pups, drachtige of zogende teven, ander vormen van blaasgruis, hart- en/of nierproblemen. Aanbevolen gebruiksduur: voor het oplossen van struvietblaasgruis is de aanbevolen gebruiksduur 5-12 weken. Ter vermindering van herhaalde struvietblaasgruisvorming en calciumoxalaatvorming is de aanbevolen gebruiksduur ten hoogste 6 maanden. Aangeraden wordt om vóór gebruik of vóór verlenging van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen. Urineonderverzadigde eigenschappen of metastabiliserende eigenschappen voor struviet en/of urineverzurende eigenschappen.

Bewaaradvies
Bewaar de voeding koel en droog en sluit de verpakking na gebruik. Tip: gebruik een goed afsluitbare bewaarton en maak die voor het openmaken van een nieuwe verpakking goed schoon. Bewaar de gegevens van deze verpakking om precies te weten welke voeding de hond krijgt! 

Huidig lichaamsgewicht (kg) Minimaal (gram/dag)   Aanbevolen (gram/dag) Maximaal (gram/dag)
2,5 45 55 65
5 75 95 105
10 130 160 180
15 175 215 245
20 215 270 300
25 255 320 355
30 290 365 410
35 325 410 460
40 360 450 505
45 395 495 555
50 430 535 600
60 490 615 685
70 550 690 770
80 610 760 850

Als je jouw hond in één keer aan de nieuwe voeding kan laten wennen, heeft dat de voorkeur. Als je hond meer tijd nodig heeft om aan de nieuwe voeding te wennen, kun je gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding mengen tot je geheel bent overgestapt.

Let op: in een enkel geval kan het zijn dat door de overstap naar de nieuwe voeding een verstoring van de darmflora optreedt en de ontlasting iets anders is dan normaal. Dat is niet ernstig en in de meeste gevallen is de ontlasting binnen drie dagen weer normaal.

  • Stimuleer de wateropname. Te weinig drinken vergroot het risico op blaasgruisvorming.
  • Verdeel de dagelijkse hoeveelheid voeding over meerdere maaltijden per dag
  • Laat je hond regelmatig uit. Het ophouden van urine geeft namelijk een verhoogd risico op de vorming van blaasgruis.
  • Het is sterk af te raden naast de dieetvoeding extraatjes, zoals snoepjes, snacks, kaas, brood of andere tafelresten te geven. Bijvoeding kan namelijk de zuurgraad van de urine beïnvloeden en het risico op het ontstaan van blaasgruis vergroten. 
  • Als je hond door een bacteriële infectie blaasgruis heeft, kan je dierenarts antibiotica voorschrijven. In het geval van veel stenen of grote stenen zullen deze middels chirurgie verwijderd moeten worden

100% natuurlijke dieetvoeding
Onze speciaal samengestelde dieetvoedingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en samen met dierenartsen, wetenschappers en universiteiten ontwikkeld. Je kunt ze veilig en langdurig aan je dier geven.

Vind een winkel