Voor werk- en sledehonden

SportCare Working & Endurance is een geperste voeding voor honden die topprestaties moeten leveren met een lange activiteitsduur. De voeding is speciaal ontwikkeld voor slederennen, werkhonden of honden die andere langdurige activiteiten beoefenen. Voor deze sporthonden zijn vetten een belangrijke energiebron. Een voeding met een hoog vetgehalte is belangrijk voor het uithoudingsvermogen. Daarnaast ondersteunt een hoger eiwitgehalte de spieren. De geperste brokvoeding is zeer geconcentreerd en heeft daardoor minder volume, wat minder maagbelasting geeft.

Nutritioneel uitgebalanceerd
Speciaal ontwikkeld voor slederennen of andere langdurige activiteiten
Ondersteunt de gewrichten
Zalmolie helpt de gewrichten van de sporthond te ondersteunen
Hoger eiwit- en vetgehalte
Bevat een hoger vet- en eiwitgehalte om aan de behoefte van honden te voldoen die langdurige sporten uitoefenen. L-carnitine bevordert daarnaast een optimale vetverbranding

Voedingsinformatie

  • Samenstelling
  • Gebruiksaanwijzing
  • Hoeveelheid per dag
  • Overstappen
Analyse
Vocht8,0%
Ruw eiwit34,0%
Ruw vet26,0%
Ruwe as6,5%
Ruwe celstof3,0%
Koolydraten22,5%
Minerals
Calcium1,4%
Fosfor1,0%
Kalium0,9%
Magnesium0,1%
Natrium0,3%
Energiewaarde
4600 kcal/kg
Samenstelling: 

Gedehydreerde kip en kalkoen, tarwe, dierlijke vetten (rund), gehydrolyseerd kippeneiwit, raapzaadolie, maïsgluten, hemoglobine, maltodextrine, zalmolie (1%), cellulose, zonnebloemolie, inuline, gehydrolyseerde gist, glucosamine (0.05%), chondroïtine (0.05%), mannan-oligosaccharides.

Verkrijgbaar in: 
20 kg

Zorg dat de hond altijd kan beschikken over vers drinkwater op kamertemperatuur. Verdeel de dagportie SportCare Working & Endurance over minimaal twee maaltijden per dag. Geef niet vlak voor en na de activiteit een grote maaltijd aan je hond.

Wil je jouw hond eens extra verwennen? Combineer de voeding dan met Prins TotalCare of Prins NatureCare. Dit zijn gezonde en 100% natuurlijke vleesmaaltijden waar honden van smullen! Geef liever geen andere bijvoeding.

Serveertip!
Als geperste brokken langs elkaar wrijven, kan er poeder ontstaan. Dit gruis bevat dezelfde voedingstoffen als de brokken. Meng het met een scheutje warm water, de meeste honden vinden dit heerlijk!

Bewaartip

Bewaar de voeding koel en droog en sluit de verpakking na gebruik. Gebruik een goed afsluitbare bewaarton en maak die voor het openmaken van een nieuwe verpakking goed schoon.

 

 

 

Lichaamsgewicht (kg) / Body weight (kg)

 

 

 

5

10

15

20

25

30

35

40

45

50

55

60

70

80

Adult

Actief (3u/dag)

Hoeveelheid (gram/dag)

100

170

230

290

340

390

440

485

530

570

615

655

735

815

Zeer actief (3-6u/dag)

125

215

290

360

425

490

545

605

660

715

770

820

920

1020

Extreem actief (>6u/dag) 

145

245

330

410

485

555

625

690

755

820

880

935

1050

1165

Als de intensiteit en duur van de training toeneemt, zal de energiebehoefte toenemen. Deze voedingswijzer dient als richtlijn en kan, indien noodzakelijk, aangepast worden aan de energiebehoefte van de hond.

Tip: Wil je de brokvoeding met natvoeding, zoals blikvoeding, combineren? Pak dan van beide voedingen de helft van de dagportie per dag. Zo weet je zeker dat je hond de juiste hoeveelheid voedingstoffen binnenkrijgt.

Overstap van geperst naar geperst
Klik hier voor het verschil tussen geperste en krokante brokken

A. Als je van een andere geperste brok overstapt naar een geperste brok van Prins, kun je dat doen door de oude en de nieuwe voeding te mengen. Meng gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude tot je geheel bent overgestapt. In een enkel geval kan de ontlasting door de wisseling van voeding iets anders zijn dan normaal, dit is niet ernstig. Je kunt ook kiezen voor een overstap middels diepvries vers vlees, zie daarvoor overstapadvies C.

Overstap van krokant naar geperst*
Klik hier voor het verschil tussen geperste en krokante brokken

B. Als je overstapt van een krokante (geëxtrudeerde) brok naar een geperste brok van Prins, adviseren wij de hond in één keer over te zetten op de nieuwe voeding, dus niet door te mengen. In een enkel geval kan de ontlasting door de wisseling van voeding iets anders zijn dan normaal, dit is niet ernstig. Je kunt ook kiezen voor een overstap middels diepvries vers vlees, zie daarvoor overstapadvies C. Een geperste brok is een geconcentreerde voeding met minder volume dan een krokante brok. De porties die je geeft zijn daardoor kleiner, wat zorgt voor een lagere maagbelasting.

C. Overstappen naar een nieuwe brokvoeding is ook mogelijk middels diepvries vers vlees. Geef je hond dan gedurende één week een diepvries vers vlees maaltijd, bijvoorbeeld Prins TotalCare Super Active Complete. Dit zorgt er voor dat de darmflora zich optimaal herstelt. Na de week vers vlees kun je de nieuwe brok direct zonder te mengen geven.

Als je hond voor het eerst vers vlees krijgt, raden wij je aan het vlees de eerste twee dagen even licht aan te koken, zodat het spijsverteringsstelsel aan deze nieuwe voeding kan wennen. Daarna kun je het vlees ontdooid rauw op kamertemperatuur geven.

Krijgt je hond nog geen brokken en wil je van bijvoorbeeld een vleesvoeding overstappen naar een geperste of krokante brokvoeding? Dan geldt overstapadvies B (in één keer overstappen).

Preventieve ondersteuning

Sport vraagt veel van het lichaam van de hond. De juiste bouwstoffen zijn erg belangrijk om de hond gezond en fit te houden. Zo bevat de voeding extra ingrediënten voor gewrichten, hart, spijsvertering en weerstand om de hond extra te ondersteunen.

Informatie aanvragen

Onze professionele SportCare voedingen zijn niet verkrijgbaar in de dierenspeciaalzaak, maar te bestellen via Prins. Ben je geïnteresseerd in SportCare Running & Trail, SportCare Working & Endurance of SportCare Racing & Sprint? Vraag dan via dit formulier meer informatie aan.