Voor katten ter compensatie voor een slechte spijsvertering

Maagdarmproblemen, zoals diarree of wisselende ontlasting komen vaak voor bij katten. Bij maagdarmklachten is er meestal geen sprake van goed gevormde ontlasting, maar ook spugen wordt regelmatig gezien. Prins VitalCare Veterinary Diet Gastro-Intestinal Low fat, een volledige dieetvoeding voor katten met maag-darmproblemen. Deze voeding bevat een lager vet- en vezelgehalte om de spijsvetering te ondersteunen en om te zorgen voor een licht verteerbare voeding. De voeding is hypoallergeen, wat betekent dat de voeding alleen zalm bevat als dierlijke eiwitbron om de kans op een overgevoeligheidsreactie te verminderen en bevat daarnaast nog extra ingrediënten voor een evenwichtige darmflora.

Goede darmflora
Probiotica (enterococcus faecium) en voedingsvezels als yucca schidigera, mannan-oligosaccharide (MOS) en inuline (bron van FOS) zorgen voor een evenwichtige darmflora
Hypoallergeen
Geselecteerde dierlijke eiwitbron als (gehydrolyseerde) zalm vermindert de kans op een overgevoeligheidsreactie
Verlaagd vet- en vezelgehalte
Een laag vetgehalte en vezelgehalte ondersteunen de spijsvertering en zorgen voor een licht verteerbare voeding

Voedingsinformatie

 • Samenstelling
 • Gebruiksaanwijzing
 • Hoeveelheid per dag
 • Overstappen
 • Aanvullende adviezen
Analyse
Vocht8,0%
Ruw eiwit32,0%
Ruw vet12,0%
Essentiële vetzuren3,3%
Omega-3 vetzuren1,14%
Ruwe as7,5%
Ruwe celstof 1,1%
Minerals
Calcium0,6%
Fosfor0,6%
Kalium0,9%
Magnesium0,1%
Natrium0,3%
Energiewaarde
3936 kcal/kg
Samenstelling: 

Gehydrolyseerde zalm, mais, rijst, dierlijke vetten (gevogelte), gehydrolyseerde lever, dicalciumfosfaat, kaliumchloride, zalmolie, lijnzaadolie, mannan-oligosacchariden (0.5%), natriumchloride, cholinechloride, calciumcarbonaat, inuline (0.3%), enterococcus faecium (0.02%), yucca schidigera extract (0.015%).

Verkrijgbaar in: 
1,5 kg
5 kg

VitalCare Veterinary Diet GASTRO-INTESTINAL Low fat kan droog gegeven worden. Bereiding is niet nodig. Zorg dat er altijd vers drinkwater op kamertemperatuur ter beschikking staat. Verdeel de dagportie VitalCare Veterinary Diet GASTRO-INTESTINAL Low fat over meerdere kleine maaltijden per dag. Overige bijvoeding wordt afgeraden.

Aanvullende informatie dieetvoeding. VitalCare Veterinary Diet GASTRO-INTESTINAL Low fat is speciaal geschikt voor volwassen katten ter compensatie voor een slechte spijsvertering. Ook geschikt bij acute diarree of tijdens de daaropvolgende herstelperiode. Bijzonder voedingsdoel: compensatie voor een slechte spijsvertering en vermindering van acute intestinale absorptiestoornissen. Essentiële voedingskenmerken: goed verteerbare ingrediënten, laag vetgehalte en een verhoogd gehalte aan elektrolyten. Contra-indicaties: kittens, drachtige of zogende poezen. Aanbevolen gebruiksduur: 3-12 weken, maar het hele leven bij chronische pancreasinsufficiëntie, 1-2 weken bij acute intestinale absorptiestoornissen. Aangeraden wordt om vóór gebruik een dierenarts te raadplegen.

Huidig lichaamsgewicht (kg) Minimaal (gram/dag)   Gemiddeld (gram/dag) Maximaal (gram/dag)
2 30 35 40
3 35 45 55
4 45 55 65
5 50 65 75
6 60 70 85
7 65 80 95
8 70 85 100
9 80 95 110
10 85 100 120
11 90 110 125
12 95 115 135

Als je jouw kat in één keer aan de nieuwe voeding kan laten wennen, heeft dat de voorkeur. Als je kat meer tijd nodig heeft om aan de nieuwe voeding te wennen, kun je gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding mengen tot je geheel bent overgestapt.

Let op: in een enkel geval kan het zijn dat door de overstap naar de nieuwe voeding een verstoring van de darmflora optreedt en de ontlasting iets anders is dan normaal. Dat is niet ernstig en in de meeste gevallen is de ontlasting binnen drie dagen weer normaal.

 • Geef naast de dieetvoeding geen extra’s. Een deel van de dagelijkse dieetvoeding kan ook dienen als beloning
 • Verdeel de dagelijkse hoeveelheid voeding bij voorkeur over meerdere kleine maaltijden per dag (minimaal 3 keer). De hoeveelheid voedingsstoffen wordt op deze manier verdeeld over de dag aangeboden aan je kat.
 • Geef je kat apart eten, dit voorkomt het mee-eet gedrag van de voeding van eventuele andere huisdieren. Is het niet mogelijk je kat apart eten te geven, dan is het aan te raden de andere katten ook op de dieetvoeding te zetten. Op deze manier is het mogelijk dat je kat alleen de hypoallergene dieetvoeding eet
 • Laat je kat (tijdelijk) niet buiten, hierdoor kan voorkomen worden dat buiten andere voeding gegeten wordt.
 • Het is belangrijk dat je familie en vrienden weten dat je kat een speciale voeding krijgt, dit voorkomt dat zij jouw kat tussendoortjes geven.
 • Maak gebruik van voerpuzzels of een voerbal zodat de voeding minder snel wordt opgenomen.

100% natuurlijke dieetvoeding

Onze speciaal samengestelde dieetvoedingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en samen met dierenartsen, wetenschappers en universiteiten ontwikkeld. Je kunt ze veilig en langdurig aan je dier geven.

Vind een winkel