Dit product gaat uit ons assortiment. Zoek je een vervangend product? Vul dan de voedingswijzer in of neem contact op met het CareTeam.

Voor katten ter ondersteuning van de leverfunctie

Leverfalen komen regelmatig voor bij katten, met leververvetting als het meest voorkomende probleem. We spreken van leverproblemen wanneer een groot deel van de lever is aangetast, waardoor de lever zijn functies niet meer voldoende kan uitvoeren. Prins VitalCare Veterinary Diet Liver Support is een volledige brokvoeding speciaal voor katten met leverfalen. Deze leverdiëten bevatten licht verteerbare ingrediënten, laag eiwitgehalte, hoog energiegehalte en omega-3 vetzuren. Ook is er L-carnitine, choline en lecithine extra toegevoegd aan de voeding om de vetstofwisseling te ondersteunen. Een kat met leverfalen moet de rest van zijn leven een leverdieet krijgen. Vanwege de specifieke eigenschappen is deze voeding ook geschikt voor katten met uraat- en cystinestenen.

Vermindert de vorming van uraat- en cystinestenen
Laag eiwitgehalte en geselecteerde eiwitbronnen (met een laag purinegehalte, zoals maïsgluten) helpen bij de vermindering van uraat- en cystinesteenvorming.
Ondersteunt de vetstofwisseling
L-carnitine, choline en lecithine ondersteunen de vetstofwisseling bij een kat met leverfalen
Aangepast energiegehalte
Door een verminderde eetlust kunnen katten met leverproblemen te maken hebben met gewichtsverlies. Een aangepast energiegehalte zorgt voor een smakelijke voeding en draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht

Voedingsinformatie

 • Samenstelling
 • Gebruiksaanwijzing
 • Hoeveelheid per dag
 • Overstappen
 • Aanvullende adviezen
Analyse
Vocht8,0%
Ruw eiwit26,0%
Ruw vet22,0%
Essentiële vetzuren5,6%
Ruwe as5,2%
Ruwe celstof2,3%
Minerals
Calcium0,8%
Fosfor0,7%
Kalium0,8%
Magnesium0,1%
Choline0,3%
Chloride0,4%
Natrium0,3%
Koper0,001%
Zwavel0,3%
Zwavelhoudende aminozuren0,9%
Energiewaarde
4480 kcal/kg
Samenstelling: 

Dierlijke vetten (gevogelte), gedehydreerde kip, mais, rijst, gerst, maisgluten, dierlijk eiwitextract, erwten, bietenpulp, gehydrolyseerde kippenlever, zalmolie, lijnzaadolie, cholinechloride (0,4%), inuline, kaliumchloride.

Verkrijgbaar in: 
1,5 kg
5 kg

VitalCare Veterinary Diet LIVER SUPPORT kan droog gegeven worden. Bereiding is niet nodig. Zorg dat er altijd vers drinkwater op kamertemperatuur ter beschikking staat. Verdeel de dagportie VitalCare Veterinary Diet LIVER SUPPORT over meerdere kleine maaltijden per dag. Overige bijvoeding wordt afgeraden.

Aanvullende informatie dieetvoeding. VitalCare Veterinary Diet LIVER SUPPORT is speciaal geschikt voor  volwassen katten ter ondersteuning van de leverfunctie bij chronische leverinsufficiëntie. Bijzonder voedingsdoel: ondersteuning van de leverfunctie bij chronische leverinsufficiëntie ook geschikt voor vermindering van uraatsteen en oxalaatsteen vorming. Essentiële voedingskenmerken: hoogwaardige eiwitten, laag eiwitgehalte en hoog gehalte aan essentiële vetzuren, laag purinegehalte, matig gehalte aan zwavelhoudende aminozuren en urinealkaliserende eigenschappen. Contra-indicaties: kittens, drachtige of zogende poezen, langdurig voeren zonder controle van een dierenarts. Aanbevolen gebruiksduur: in geval van  everfalen aanvankelijk ten hoogste 6 maanden, bij vermindering van cystinevorming aanvankelijk ten hoogste 1 jaar en bij vermindering van uraatsteenvorming ten hoogste 6 maanden (maar levenslang bij blijvende verstoring van het urinezuurmetabolisme). Aangeraden wordt om vóór gebruik of vóór verlenging van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen.

Huidig lichaamsgewicht (kg) Minimaal (gram/dag)   Gemiddeld (gram/dag) Maximaal (gram/dag)
2 25 30 35
3 35 40 45
4 40 50 55
5 45 55 65
6 50 65 75
7 60 70 80
8 65 75 90
9 70 85 95
10 75 90 105
11 80 95 110
12 85 100 120

Als je je kat in één keer aan de nieuwe voeding kan laten wennen, heeft dat de voorkeur. Als je kat meer tijd nodig heeft om aan de nieuwe voeding te wennen, kun je gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding mengen tot je geheel bent overgestapt.

Let op: in een enkel geval kan het zijn dat door de overstap naar de nieuwe voeding een verstoring van de darmflora optreedt en de ontlasting iets anders is dan normaal. Dat is niet ernstig en in de meeste gevallen is de ontlasting binnen drie dagen weer normaal.

 • Geef naast de dieetvoeding geen extra’s. Bijvoeding is namelijk vaak rijk aan eiwitten en mineralen die het effect van het leverdieet kunnen verminderen.
 • Als je ook een natvoeding wilt geven, kies dan alleen een natvoeding die speciaal geschikt is voor katten met leverfalen. Reguliere natvoedingen bevatten vaak een hoger eiwitgehalte.
 • Het is belangrijk dat katten voldoende drinken. Katten drinken graag uit stromend water, zorg daarom voor een waterfontein.
 • Plaats op de looproutes van de kat meerdere drinkbakken die voldoende groot zijn, katten vinden het namelijk niet fijn als hun snorharen de bakrand raken. Zorg voor een drinkmogelijkheid in iedere kamer. Bied keus uit verschillende soorten water, bijvoorbeeld bronwater, kraanwater en regenwater en zet het water niet te dicht in de buurt van het voerbakje.
 • Zorg voor voldoende geschikte en schone kattenbakken op verschillende plaatsen in huis om te voorkomen dat een kat zijn plas gaat ophouden. Vuistregel: voor iedere kat een bak, plus nog eentje extra. Kattenbakken naast elkaar worden als één toilet gezien. Zet de bakken op rustige plekken en zorg dat ze voldoende groot zijn. De keus voor wel of geen klep of kap, het soort grit en de hoogte van de instap is afhankelijk van de kat in kwestie. Hygiëne is belangrijk!
 • Eventueel is aanvullende dierenartsbehandeling nodig.

100% natuurlijke dieetvoeding

Onze speciaal samengestelde dieetvoedingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en samen met dierenartsen, wetenschappers en universiteiten ontwikkeld. Je kunt ze veilig en langdurig aan je dier geven.

Vind een winkel