Voor katten met gewrichtsproblemen

VitalCare Veterinary Diet Mobility is een krokante brokvoeding die geschikt is voor volwassen katten met gewrichtsproblemen. Gewrichtsproblemen door (osteo)artrose komt het vaakst voor. Artrose is een aandoening waarbij slijtage van het kraakbeen van een bepaald gewricht optreedt. Deze volledige dieetvoeding bevat voedingsstoffen die een positieve invloed hebben op de gewrichten en de beweeglijkheid van je kat, en bijdragen aan een gezonde huid en glanzende vacht.

Ondersteunt mobiliteit
Zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals glucosamine en gelatinehydrolysaat ondersteunen de beweeglijkheid
Ondersteunt de gewrichten
Zalmolie, betaglucanen en gelatinehydrolysaat helpen de gewrichten te ondersteunen
Omega 3-vetzuren
Omega 3-vetzuren hebben een ondersteunende werking op de gewrichten en dragen bij aan een verbeterde conditie van de gevoelige huid en vacht

Voedingsinformatie

  • Samenstelling
  • Gebruiksaanwijzing
  • Hoeveelheid per dag
  • Overstappen
  • Aanvullende adviezen
Analyse
Vocht8,0%
Ruw eiwit32,0%
Ruw vet14,0%
Essentiële vetzuren3,5%
Totaal omega-3 vetzuren1,1%
Omega-3 vetzuur DHA0,4%
Ruwe as7,0%
Ruwe celstof5,0%
Totaal methionine 0,84%
Totaal vitamine E0,06%
Minerals
Calcium1,4%
Fosfor1,1%
Kalium0,8%
Magnesium0,1%
Natrium0,3%
Mangaan0,005%
Energiewaarde
3900 kcal/kg
Samenstelling: 

Gedehydreerde kip, rijst, mais, gerst, bietenpulp, gelatinehydrolysaat (5%), maïsgluten, dierlijke vetten (gevogelte), cellulose, zalmolie (3,5%), gehydrolyseerde kippenlever, kaliumchloride, lijnzaadolie, cholinechloride, beta-glucanen (0.08%), glucosamine (0.05%), chondroïtine (0.05%), yucca schidigera extract.

Verkrijgbaar in: 
1,5 kg
5 kg

VitalCare Veterinary Diet MOBILITY kan droog gegeven worden. Bereiding is niet nodig. Zorg dat er altijd vers drinkwater op kamertemperatuur ter beschikking staat. Verdeel de dagportie VitalCare Veterinary Diet MOBILITY over meerdere kleine maaltijden per dag. Overige bijvoeding wordt afgeraden.

Aanvullende informatie dieetvoeding. Bijzonder voedingsdoel is het geven van ondersteuning van het metabolisme van de gewrichten in geval van osteoartritis. Essentiële voedingskenmerken: o.a. hoog gehalte van omega 3 vetzuren, verhoogd gehalte aan methionine, mangaan en vitamine E. Aanbevolen gebruiksduur: aanvankelijk ten hoogste 3 maanden. Aangeraden wordt om voor gebruik of voor verlenging van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen.

Huidig lichaamsgewicht (kg) Minimaal (gram/dag)   Gemiddeld (gram/dag) Maximaal (gram/dag)
2 30 35 40
3 35 45 55
4 45 55 65
5 55 65 75
6 60 70 85
7 65 80 95
8 70 90 105
9 80 95 110
10 85 100 120
11 90 110 130
12 95 115 135

Als je jouw kat in één keer aan de nieuwe voeding kan laten wennen, heeft dat de voorkeur. Als je kat meer tijd nodig heeft om aan de nieuwe voeding te wennen, kun je gedurende zeven dagen steeds meer nieuwe voeding door de oude voeding mengen tot je geheel bent overgestapt.

Let op: in een enkel geval kan het zijn dat door de overstap naar de nieuwe voeding een verstoring van de darmflora optreedt en de ontlasting iets anders is dan normaal. Dat is niet ernstig en in de meeste gevallen is de ontlasting binnen drie dagen weer normaal.

• Voorkom overgewicht. Weeg de portie dieetvoeding af op een keukenweegschaal. Hiermee wordt voorkomen dat je je kat teveel voeding geeft. Geef niet te veel extraatjes aan je kat.
• Voorkom of bestrijd overbelasting van de gewrichten.
• Eventuele medicijnen dienen volgens voorschrift gegeven te worden.
• Verdeel de dagelijkse voeding over meerdere maaltijden per dag.
• Geef de kat voldoende gelegenheid om zich af te zonderen.

100% natuurlijke dieetvoeding

Onze speciaal samengestelde dieetvoedingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en samen met dierenartsen, wetenschappers en universiteiten ontwikkeld. Je kunt ze veilig en langdurig aan je dier geven.

Vind een winkel