Katten staan centraal op Animal Event 2020!

Prins is klaar voor Animal Event 2020! In verband met de Corona-crisis heeft de organisatie van Animal Event besloten het evenement te verplaatsen. Het grootste dierenfestival van Nederland vindt nu plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 & zondag 18 oktober bij het Autotron in Rosmalen. Wij hebben weer een superleuk programma voor je. Met dit jaar extra veel aandacht voor katten!

Je vindt ons tijdens Animal Event op Het Eiland, een groot gebied aan het water waar je heel actief kunt zijn. Ook kun je er lekker chillen, aan interessante workshops deelnemen en goede aanbiedingen scoren bij onze stand!

Wie, wat en waar?

Het Prins Lekker in je vel-café is het domein van kattendeskundige Maggie Ruitenberg van het Katten Kenniscentrum Nederland en Adrienne van ’t Wout van Catcetera. Maggie is afgestudeerd bij Tinley Dier en Gedrag Academie en hoort daardoor bij de pioniers op het gebied van gedragstherapie in Nederland. Ze helpt dagelijks katteneigenaren hun kat beter te begrijpen en zo gedragsproblemen te voorkomen of op te lossen. Adrienne geeft als gedragstherapeut vele colleges en werkt al jaren met katten, ze weet als geen ander hoe je katten lekker bezig kunt houden!

Wat kun je verwachten?

Maggie en Adrienne nemen je mee in de wereld van de kattentraining en vertellen je hoe je ervoor kunt zorgen dat je kat echt lekker in zijn vel zit. Je kunt al je vragen over katten stellen en mee doen met leuke activiteiten!

Het Programma

Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Programma is onder voorbehoudt van wijzigingen door het verplaatsen van Animal Event naar 16, 17 & 18 oktober.

  • 11:30 uur - Help, mijn kat is een stresskip!

Katten staan bekend als stressgevoelige dieren. Ze worden niet voor niets regelmatig de stresskippen van de dierenwereld genoemd. Heb jij een stress gevoelige kat? Of wil je graag leren hoe je stress voorkomt bij je kat? Kom dan naar onze lezing en leer praktische tips om stress bij je kat te voorkomen en te verbeteren! Iedere dag wordt er een fantastische Cadeaubox voor de kat verloot. Heb je niet gewonnen? Niet getreurd! Na afloop ontvangen alle deelnemers van de lezing een leuk cadeautje voor hun kat dat kan helpen stress te verminderen.

Heb je na afloop van de lezing nog vragen? Maggie is nog tot 12:30 uur in de Prinsstand aanwezig om al je vragen over kattengedrag te beantwoorden!

  • 14:00 uur – Kattenbingo!

Herken jij de verschillende lichaamshoudingen van katten? Wanneer is een kat erg geschrokken? Wanneer is een kat boos en wanneer juist heel bang? Tijdens de Kattenbingo zoek je geen nummers op je bingokaart, maar juist de verschillende lichaamshoudingen van katten! Natuurlijk helpen we je een handje, dus als je weinig weet van lichaamstaal bij katten kun je gewoon meedoen en leer je zelfs nog iets over communicatie bij de kat. De winnaars ontvangen een aantal leuke prijzen, speciaal voor dierenliefhebbers. Iedere deelnemers gaat naar huis met een leuke verassing voor hun kat!

Heb je na afloop van de kattenbingo nog vragen? Maggie is nog tot 14:55 uur in de Prinsstand aanwezig om al je vragen over kattengedrag te beantwoorden!

  • 15:00 uur - Maak dat de kat wijs!

Denk jij alles te weten van katten? Dit is je kans! Tijdens ons kattenkennisspel ‘maak dat de kat wijs’ ga je de strijd aan met andere kattenliefhebbers. We spelen niet alleen voor de eer, maar ook om een fantastische hoofdprijs: de microchip Surefeed connect! Een intelligente voerbak die open gaat bij het lezen van de microchip of RFID penning van je kat. De voerbak heeft een ingebouwde weegschaal en houdt het eetgedrag van je kat in de gaten! Niet de hoofdprijs gewonnen? Alle deelnemers gaan naar huis met nieuwe kennis en een leuk presentje voor hun kat!

Alles op een rijtje

Alle praktische informatie over Animal Event 2020, zoals de openingstijden, toegangsprijzen, route, kaartverkoop en het complete programma, vind je via www.animal-event.nl