Menu
Menu
Zorg goed voor die grijze snoet!
Vanaf acht jaar wordt een oudere hond als senior gezien. Toch kan dit erg verschillend zijn per hond. Het hoeft niet altijd veel te betekenen, maar jouw maatje kan wat minder actief worden of lichamelijke problemen krijgen. Het is daarom belangrijk om hier goed op te blijven letten en jouw seniorhond toch net even die extra verzorging te geven.
Er is geen exacte leeftijd te geven. Sommige honden kunnen vanaf zes jaar al als 'oudere hond' bestempeld worden en anderen vertonen zo goed als nooit ouderdomsverschijnselen. Over het algemeen beginnen grote en zeer grote honden vanaf een leeftijd van zes jaar oud te worden. Voor middelgrote honden wordt een leeftijd van zeven tot acht jaar aangehouden en kleine honden rekent men vanaf een leeftijd van negen jaar tot de categorie ‘senior’ of 'oudere hond'. Maar let wel, zelfs binnen rassen zijn nog grote verschillen te zien.
Naarmate een hond ouder wordt, is hij vatbaarder voor gezondheidsproblemen als:
Gebitsproblemen
Gebitsproblemen zijn niet alleen bij de oudere hond een probleem. Wist je dat 80% van de honden ouder dan drie jaar last heeft van gebitsproblemen? Controleer en poets ook bij een senior hond regelmatig het gebit. Niet denken: 'laat maar', want tandplak en tandsteen kunnen zorgen voor veel ongemak bij het dier. Bij ernstige gebitsproblemen is een uitgebreide behandeling bij de dierenarts noodzakelijk, en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen! Wil je graag weten hoe jij het gebit van jouw senior goed kan blijven onderhouden? Lees dan dit artikel.
Het is belangrijk dat je je hond goed blijft observeren en let op de volgende aanwijzingen waarmee je veroudering kunt herkennen:
Je hond kan minder actief worden naar mate hij ouder wordt. Minder beweging kan de oorzaak worden van onder andere gewrichtsproblemen. Het is daarom belangrijk om dit zo goed mogelijk te voorkomen. Wij hebben een aantal tips voor je om jouw senior fit te houden.
Boven een bepaalde leeftijd wordt de hond minder actief en zullen sommige organen niet meer optimaal functioneren, waardoor zijn voedingsbehoefte verandert. Dan is het aan te bevelen over te stappen naar een voeding die speciaal voor oudere honden is samengesteld.
Prins heeft 100% natuurlijke brokvoedingen die speciaal voor seniorhonden zijn samengesteld:
Sommige honden vinden het niet leuk om pillen te slikken. Probeer het op een leuke manier toe te dienen. Stop het pilletje bijvoorbeeld in een stukje Prins NatureCare worst. Lees van tevoren wel eerst de bijsluiter van het medicijn voor de juiste wijze van toedienen. Lees hier hoe je pillen slikken met je hond leuk kan maken.
Wat is voor jouw seniorhond nou de meest geschikt voeding? Een ‘gewone’ seniorvoeding? Een seniorvoeding met iets extra’s? Of toch beter een speciale dieetvoeding? Of kun je iets combineren? De voedingsdeskundigen van ons Prins CareTeam helpen je graag verder met een advies dat op jouw senior hond is afgestemd. Helemaal gratis!