Wist je dat zo’n 50 procent van onze huisdieren te dik is, maar dat het ons enorm zwaar valt om onze dieren minder eten te geven? We hebben een tip voor je: een andere beloningsworst geven kan echt de helft (!) in calorieën schelen!

Minder eten en meer bewegen, het klinkt zo simpel. Maar ingrijpen in het eetpatroon van een dier, dat vraagt nogal wat van de eigenaar. Het is ook best moeilijk, want dieren die te dik zijn kunnen ongevoelig worden voor verzadiging, waardoor ze altijd honger hebben. Ontzeg ze dan maar eens dat lekkere hapje… 

Dat scheelt de helft!

Prins NatureCare Chicken, een complete vleesmaaltijd in worstvorm, heeft een voedingswaarde van 1992 kcal per kilo, oftewel 199,2 kcal per honderd gram. Dat scheelt behoorlijk met andere vaak gegeven worstbeloningen als knakworst (298 kcal per honderd gram), leverworst (309 kcal per honderd gram) of gekookte slagersworst (325 kcal per honderd gram). De ene of de andere worst geven, dat kan echt heel veel in calorieën schelen!

De ene of de andere worst, dat maakt nogal wat uit!

Let op!

Ook al is de worst die je geeft caloriearm, het blijft natuurlijk extra bijvoeding. Geniet, maar verwen met mate! 

Heel simpel

Kiezen voor de juiste beloning, zo simpel kan het dus zijn om ervoor te zorgen dat je hond minder calorieën binnenkrijgt. Ook heel simpel: snijd de blokjes worst die je als beloning geeft nog eens doormidden voordat je ze geeft, en eventueel nóg een keer. Zo heb je met dezelfde hoeveelheid worst zeker twee keer zo veel beloningen! En lekker bewegen kan heel simpel met ons spelletje ‘snelle worst’. Je hond gaat daar nog beter van luisteren ook!

Lekker voor later

Prins NatureCare worst blijft na openen twee dagen houdbaar in de koelkast. Houd je stukjes worst over? Die kun je in een zakje of bakje invriezen voor later gebruik of drogen in de oven, waardoor de worstblokjes langer goed blijven. Zie daarvoor ons speciale recept voor ‘krakworst’.

We care!

Een dier op dieet zetten is niet zomaar een kwestie van minder eten geven, maar vooral een kwestie van het juiste eten geven, en de levensstijl aanpassen. Het Prins CareTeam kan je hierbij helpen. De voedingsdeskundigen van ons team geven je graag gratis advies op maat. 

​​​​

Marjolein van het CareTeam

Meer weten over voeding? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!