Privacy | Prins Petfoods

Privacyverklaring, Cookies & Algemene voorwaarden

Prins Petfoods website

Privacyverklaring

Hier lees je de privacyverklaring van Prins Petfoods. Bij Prins Petfoods verwerken we persoonsgegevens van jou, bijvoorbeeld wanneer jij contact met ons opneemt via de telefoon, chat, e-mail of het (contact)formulier invult.

Wij hechten er waarde aan dat onze dienstverlening open, eerlijk en transparant is. In dit kader vinden wij het belangrijk dat je precies weet welke persoonsgegevens wij verzamelen en voor welke doeleinden we deze persoonsgegevens gebruiken. In dit privacystatement beschrijven wij dit op een overzichtelijke manier. Wij staan ervoor in dat persoonsgegevens op een zorgvuldige wijze en in overeenstemming met de wet- en regelgeving worden verzameld, gebruikt en verwijderd.

Verwerking van persoonsgegevens
De volgende persoonsgegevens worden bij het invullen van het (contact)formulier, starten van een chat of het sturen van een e-mail verwerkt en opgeslagen in ons CRM-systeem (Microsoft Dynamics 365):

  • Je voor- en achternaam
  • Je adres
  • Je postcode
  • Je woonplaats
  • Je telefoonnummer
  • Je e-mailadres

Als je telefonisch contact met ons opneemt, registreren wij ook graag je persoonsgegevens in ons CRM systeem, zodat we je in de toekomst beter kunnen helpen.

Waarom heeft Prins Petfoods deze gegevens nodig? 
Prins Petfoods verwerkt voor een aantal doelen persoonsgegevens. De gegevens worden alleen voor deze doeleinden gebruikt en bewaard. Deze doelen zijn als volgt:

  • Om je een reactie te kunnen geven indien je meer informatie wenst over onze dienstverlening of op de hoogte wilt worden gehouden van onze producten. Dit kan zowel schriftelijk (per e-mail en/of per post) of je kan gebeld worden. De gegevens die verplicht zijn om in te vullen zijn gemarkeerd met een ‘*verplicht’ tag. Op deze manier kunnen wij onze dienst zo optimaal mogelijk inzetten.  
  • Om overeenkomsten te kunnen uitvoeren die we sluiten met opdrachtgevers, klanten (consument), klanten (zakelijk B2B), leveranciers en werknemers. Voor acties, vragen en samenwerkingsverbanden worden persoonsgegevens verwerkt, om te kunnen voldoen aan de overeenkomst.
  • Voor marketingactiviteiten. Dit kunnen persoonsgegevens zijn van oud- en bestaande klanten en relaties die via evenementen opgedaan zijn. Uiteraard alleen als hiervoor via een opt-in toestemming voor gegeven is.
  • Het verbeteren van onze website en dienstverlening. Dit doen we op twee manieren direct (bijv. de gegevens die je aan ons versterkt via onze website) en indirect (via cookie technologie). Onze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om de bezoekerservaring te optimaliseren.

Wie ontvangen deze gegevens? 
Prins Petfoods verstrekt jouw gegevens alleen aan derden wanneer dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met jou, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Wanneer je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief, geven we jouw gegevens door aan MailChimp zodat jij de nieuwsbrief daadwerkelijk gaat ontvangen.

In principe delen we je gegevens niet met anderen. Het delen van je gegevens gebeurt alleen wanneer dit noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening of als we een wettelijke verplichting hebben. In dat geval delen we gegevens met:

1. Eigen werknemers
We delen de gegevens met medewerkers wanneer het verwerkingsdoel in lijn ligt met hun functie. Bijvoorbeeld: een medewerker neemt contact op met een klant om deze te ondersteunen in een vraag. Hiervoor zijn contactgegevens nodig.

2. Leveranciers en ondernemers die voor Prins Petfoods werken
We werken samen met dienstverleners die onze website en ICT-systemen bouwen en beheren. Met hen maken we goede afspraken over hun verplichtingen en bevoegdheden. Deze leggen we vast in (verwerkings)overeenkomsten.

3. Belastingdienst
In het geval van fiscale verzoeken kunnen er gegevens worden gedeeld met de belastingdienst.

Vouchers
De gegevens die worden ingevuld op een voucher worden gebruikt om de aanvraag in behandeling te kunnen nemen. Vouchers worden ontvangen van de betreffende Prins Kroondealer waar de voucher wordt ingeleverd. De volgende gegevens worden hierop gevraagd:

  • Je naam
  • Je e-mailadres
  • Tevens kun je aangeven of je een hond of kat hebt en of je op de hoogte gehouden wilt worden van Prins-nieuwtjes.

Mocht je op de hoogte gehouden willen worden met Prins-nieuwtjes dan wordt je mailadres opgeslagen in het programma MailChimp. Je ontvangt dan gemiddeld twee keer per maand een nieuwsbrief van ons. Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen dan kan je je hiervoor eenvoudig uitschrijven. Elke e-mail bevat een afmeldlink.

Hoe lang worden deze gegevens bewaard?
Prins Petfoods bewaart je gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de in deze privacystatement genoemde doelen te bereiken:

  • Wanneer je ons een e-mail stuurt, een vraag stelt via een contactformulier, telefoon of chat, dan worden de gegevens die je ons toestuurt of verstrekt bewaard zolang als naar de aard van jouw vraag nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan. Uiteraard kan je ons altijd vragen je gegevens te verwijderen.
  • Contactgegevens: Prins Petfoods bewaart jouw gegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wanneer het gaat om een advies over je huisdier dan worden je gegevens bewaard zolang je het huisdier in je bezit hebt. Je gegevens kunnen tevens worden bewaard indien er geen overeenkomst met je tot stand komt. Uiteraard kan je ons altijd vragen je gegevens te verwijderen.
  • Het versturen van nieuwsbrieven. Wij gebruiken jouw e-mailadres voor de nieuwsbrief alleen op basis van jouw toestemming. Deze e-mailadressen voor onze nieuwsbrief blijven opgeslagen totdat jij zelf actie onderneemt door het uitschrijven van je e-mailadres. Je kunt je op ieder moment uitschrijven van deze nieuwsbrief, iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.
  • Google Analytics: De gegevens die Google Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Google Maps
Op onze website staat een Google Maps kaart. Bij het gebruik van Google Maps worden verschillende cookies ingezet. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Gegevens inzien, aanpassen, afschermen, wijzigen of verwijderen

Als je wilt weten welke persoonsgegevens Prins Petfoods van je verzameld en gebruikt, kun je hiervoor een verzoek indienen. Tevens heb je het recht:

  • Om je persoonsgegevens te corrigeren of te verwijderen,
  • Om je toestemming voor gegevensverwerking in te trekken,
  • Om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door Prins Petfoods,
  • Op gegevensportabiliteit. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij in elektronische vorm van je beschikken, naar jou of een andere, door jou genoemde organisatie te sturen.

Een verzoek tot inzage, correctie of verwijderen kan je sturen naar: privacy@prinspetfoods.nl en dan zullen wij je verzoek zo snel mogelijk verwerken. Als je een klacht wilt indienen dan gaat dat via Autoriteit Persoonsgegevens

Beveiliging
Wij nemen de bescherming van je persoonsgegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste, openbaarmaking en ongeoorloofde wijzigingen tegen te gaan. Op onze website hebben wij een betrouwbaar SSL-Certificaat om jouw persoonsgegevens te waarborgen. Indien je vermoedt dat jouw persoonsgegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen bestaan van misbruik of indien je meer informatie wenst over de beveiliging van de door ons verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact op via: privacy@prinspetfoods.nl

Cookies

De website van Prins Petfoods maakt gebruik van cookies voor het meten van webstatistieken, remarketing en voor onderzoek (online enquêtes) onder de bezoekers van deze website. Een cookie is een bestand dat op je computer wordt opgeslagen en waarmee je bij een vervolgbezoek op onze website kunt worden herkend. 

Waarvoor gebruikt Prins cookies?

We gebruiken cookies voor verschillende doeleinden:

  • Analytische cookies: om het gebruik van onze websites te analyseren.
  • Advertentie cookies: om advertenties te plaatsen.

Analytische cookies: cookies om onze websites te analyseren

We gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze website gebruiken. Met deze informatie kunnen we onze service, dienstverlening, producten en informatie verbeteren. Voor deze cookies is je toestemming niet nodig omdat hiermee de website beter werkt. De gegevens die we met de cookies verzamelen, delen we niet met anderen. Google heeft geen toestemming de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten en de IP-adressen worden geanonimiseerd.  

Advertentiecookies: cookies om advertenties te plaatsen

Met deze cookies bekijken we welke pagina’s je hebt bezocht op onze website. Deze informatie gebruiken we om relevante advertenties van Prins te plaatsen op andere websites die je bezoekt (remarketing). We werken hiervoor samen met advertentiepartners zoals Google. We plaatsen deze cookies alleen als u ons hier toestemming voor geeft. We meten hoeveel mensen op onze advertenties klikken. Zo helpen de advertentiecookies ons om onze digitale marketing te verbeteren

Heb je bezwaar tegen het gebruik van cookies?
Via de instellingen van je browser (internetprogramma) kun je cookies uitschakelen. Als je cookies niet accepteert, heeft dit geen gevolgen voor het gebruik van de website.

Algemene voorwaarden

Prins Petfoods B.V., hierna te noemen Prins Petfoods, verleent je hierbij toegang tot www.prinspetfoods.nl en publiceert hier teksten, afbeeldingen en andere materialen die door Prins Petfoods en derden zijn aangeleverd. Prins Petfoods behoudt zich daarbij het recht om op elk moment de inhoud aan te passen of onderdelen te verwijderen zonder daarover aan je mededeling te hoeven doen.

De informatie op www.prinspetfoods.nl is bedoeld als vrijblijvend en niet als een concreet aanbod om een overeenkomst te sluiten. Overeenkomsten worden alleen gesloten door aanvaarding van een als zodanig aangeduide offerte van Prins Petfoods.

Beperkte aansprakelijkheid
De op www.prinspetfoods.nl aangeboden materialen worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Deze materialen kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande mededeling van Prins Petfoods. In het bijzonder zijn alle prijzen op prinspetfoods.nl onder voorbehoud van typ- en programmeerfouten. Voor de gevolgen van dergelijke fouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Er komt geen overeenkomst tot stand op basis van dergelijke fouten.

Auteursrechten
Alle rechten van intellectuele eigendom betreffende deze materialen liggen bij Prins Petfoods.

Datum publicatie: 27-07-2018