Waarom doen we yucca in onze voedingen? En wat is hexametafosfaat? We vertellen je graag wat meer over Protection Croque en Protection Croque Mini, onze nieuwe krokante brokvoedingen.

Op basis van welke vleessoorten zijn de Protection Croque voedingen?

Alle varianten in de Protection Croque-lijn voor (middel)grote honden vanaf 10 kilo en Protection Croque Mini-lijn voor kleine honden tot en met 10 kilo zijn voor een optimale smaakbeleving rijk aan kip, behalve de hypoallergene Lamb Hypoallergenic versies van beide lijnen. Die bevatten lam als geselecteerde dierlijke eiwitbron ter ondersteuning van honden met een gevoelige huid en vacht en/of spijsvertering.

Prins Protection voedingen zijn de eerste voedingen ter wereld met Schüssler celzouten. Jullie spreken zowel van celzouten als celmineralen. Is dat hetzelfde?

Ja, daar verstaan we hetzelfde onder. Het woord celzouten wordt vaak gebruikt in combinatie met de  naam grondlegger van het werken ermee, de Duitse arts dr. Schüssler. Celzouten zijn iets anders dan ‘zout’. De naam celmineralen is in dat opzicht wellicht iets duidelijker. Je leest in dit artikel meer over wat celmineralen zijn en doen.

Hebben jullie ook geperste Protection brokvoedingen voor honden?

Ja, dat is onze Prins ProCare Protection-lijn. Deze voedingen zijn gezien hun grotere brokvorm vooral geschikt voor (middel)grote honden vanaf 25 kilo. Je leest er hier meer over.

Zijn er ook Protection-voedingen voor katten?

Jazeker! Klik hier om alles te lezen over onze Prins VitalCare Protection krokante brokvoedingen voor katten.

In de Protection Croque Mini-voedingen zit yucca. Wat is dat, en waarom alleen in de voedingen voor kleine honden?

Yucca ken je misschien wel als (kamer)plant. Wij gebruiken een gedroogd extract van de yucca schidigera, een plant die van oorsprong voorkomt in de woestijngebieden in Amerika en veel werd gebruikt door de indianen. Yucca zorgt er voor dat ontlasting minder sterk ruikt. Onze ervaring is dat kleine hondjes vaker bij huis poepen, bijvoorbeeld in de tuin, of soms zelfs in huis op een speciale bak, en dan kan een wat ‘neutraler’ geurende drol best fijn zijn.

Doet je dier het goed op de huidige voeding die je geeft? Prima, houden zo!

En hexametafosfaat in de Protection Croque Mini-lijn, wat is en doet dat?

Hexametafosfaat is een mineraal dat calcium uit het speeksel wegvangt, waardoor tandsteen zich niet kan ontwikkelen. Het is toegevoegd ter ondersteuning van een schoon gebit en om de vorming van tandplak te verminderen. Het is natuurlijk niet zo dat tandsteen er als sneeuw voor de zon door verdwijnt, maar uit onderzoek blijkt dat er wel degelijk sprake is van een verbetering. Dat is bij kleine honden, die vaak meer problemen hebben met hun gebit, belangrijk.

Waarom doen jullie taurine, glucosamine en chondroïtine, ingrediënten die juist vaak worden toegevoegd aan voedingen voor grote honden, nu ook in voedingen voor kleinere honden?

Omdat blijkt dat ook kleine hondjes op hun eigen, specifieke manier problemen kunnen krijgen met hun hart en gewrichten. Bij grotere honden zijn het bijvoorbeeld vaak de ellebogen en heupen die voor problemen zorgen, bij kleinere honden vaker de knieën. Ook de ‘kleintjes’ hebben dus baat bij deze specifieke ingrediënten, die we in bepaalde gehaltes toevoegen.

Verschillen de kruidenmixen en celmineralen per voeding?

Ja. De combinaties van kruiden en celmineralen zijn per voeding helemaal afgestemd op de lichaamsbouw en leefstijl van het dier waarvoor ze bedoeld zijn.

Ik voer nu een van de ‘oude’ krokante brokvoedingen van  Prins. Kan ik dat blijven doen?

Jazeker, de Prins ProCare Croque-lijn blijft bestaan.

Of moet ik overstappen naar een van de nieuwe Protection Croque voedingen?

Doet je dier het goed op de huidige voeding die je geeft? Prima, houden zo! Wat goed is moet je zo houden, is ons motto. Maar als je denkt dat de unieke ingrediënten van de nieuwe Protection Croque voedingen meerwaarde voor jouw hond kunnen hebben, of als je hond iets extra’s nodig heeft, kun je natuurlijk overstappen. Het CareTeam helpt je graag, snel en gratis met een overstapadvies en met het kiezen van de voeding die het beste bij jouw hond (of kat) past.

Handig!

We hebben inmiddels zo veel verschillende voedingen, dat we ons kunnen voorstellen dat het best lastig is om te onthouden welke variant jouw hond nu precies krijgt. Onderaan op een van de zijkanten van alle nieuwe Protection Croque verpakkingen vind je, op veler verzoek van ons consumentenpanel, daarom iets nieuws: een label met de juiste naam van de voeding, het gewicht en de barcode. Dit label kun je als de zak leeg is uitknippen en bewaren voor een herhaalaankoop. Zo weet je altijd precies welke voeding je nodig hebt!

Marjolein van het CareTeam

Meer weten over voeding? Het CareTeam helpt je graag met gratis advies!